DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Pilótát cserél a Zengő, Hamilton tiszteletbeli brazil állampolgár lett – ez történt ma

Kicsi az esély arra, hogy Latifi és Ricciardo az IndyCarban kössön ki, a Zengő lecseréli Rob Huffot, Hamiltont pedig Brazíliában tüntették ki – egy csokorba gyűjtöttük a november 8-a híreit.

Cikkünkben a mai nap, november 8-a legfontosabb F1-es és egyéb motorsport híreit gyűjtöttük össze – aki ezt elolvassa, biztosan nem marad le semmiről, ami ma történt!

Az alapító, Dietrich Mateschitz halála után bizonytalanná vált a Red Bull helyzete, ám Helmut Marko egy interjúban elárulta, hogy a cégen belüli változások ellenére az italgyártó nem akarja megszűntetni a Formula-1-es csapatát. A részletek itt!



Bár többen is szóba hozták őket az amerikai szériával, egyelőre nem látszik túl sok esély arra, hogy Nicholas Latifi vagy Daniel Ricciardo az IndyCar valamelyik csapatánál folytassa pályafutását. A kanadai versenyző saját bevallása szerint az oválpályák miatt még érdeklődne, ám ausztrál kollégájáról egy korábbi F1-es pilóta, Marcus Ericsson mondta el, hogy nem igazán lelkesedik a versenysorozatért.

 

Biztosan nem lesz ott a Zengő Motorsport színeiben az idén nagyszerű szezont futó Rob Huff. A korábbi vb-első idén a WTCR Trophyt is megnyerte az alakulattal, valamint kétszer is futamgyőzelmet aratott, a csapat mégis Boldizs Bencének szavazott bizalmat a bajnokság utolsó két fordulójára. A szűkszavú hivatalos közlemény szerint „az elmúlt hónapok eseményeinek következményeként” nem tudja folytatni a szereplést Huff, a továbbiakat pedig itt olvashatják.

Új korszak előtt áll a Formula-E. Néhány csapat már bejelentette felállását a következő szezonra, mely január 14-én rajtol, a Porsche pedig a legújabb versenygépét is leleplezte. A világbajnokságon az új idényben debütálhatnak a Gen3-as autók, érdemes tehát megtekinteni a csapat által közzétett fotókat.

Az utolsó éveiben már csak szenvedett a Ferrarinál Sebastian Vettel. Ezt a német pilóta maga vallotta meg, aki azt is őszintén elmondta, hogy 2020-ban a visszavonulás gondolata is felmerült benne, miután az olaszok már nem kívántak vele tovább együtt dolgozni. A négyszeres világbajnok nyilatkozatát itt találják.

Gyakorlatilag tökéletes szezont zárt az Egyesült Államok méltán népszerű szériáiban a Team Penske, miután a NASCAR Cup Seriesben Joey Logano, míg az IndyCarban Will Power révén ünnepelhettek bajnoki elsőségeket. Ez a bravúr korábban egyetlen másik istállónak sem sikerült.

A nap egyik legérdekesebb híre, hogy Lewis Hamilton hivatalosan is tiszteletbeli brazil állampolgár lett. A hétszeres világbajnok kitüntetését már áprilisban javasolták, november 8-án pedig ünnepélyes keretek között kapta meg ezt a titulust a hétvégi Sao Pauló-i Nagydíjat megelőzően. A ceremóniáról és annak előzményeiről itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: