DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Latifi csak egy esetben lenne tartalékpilóta

Ha lenne esélye visszatérni a mezőnybe, akkor szívesen bevállalná a tartalékos szerepet Nicholas Latifi, aki adott esetben az IndyCart is fontolóra venné. A kanadai részletezte a lehetőségeit.

2020-ban mutatkozhatott be az F1-ben a Williams kanadai pilótája, viszont könnyen lehet, hogy az idei lesz az utolsó szezonja. Jövőre szinte biztosan nem jut üléshez, de abban reménykedik, a közeljövőben jöhet még számára egy új lehetőség.

Hogy a Formula-1 körforgásában maradjon, akár az is elképzelhető, hogy valamelyik csapat tartalékosa legyen, ám Latifi ezt csak akkor venné fontolóra, ha ezzel esélye nyílna ismét visszatérni teljes állású versenyzőként.



„Azt hiszem, csak akkor gondolkodnék el egy harmadik számú szerepkörön, ha reális lehetőséget látnék arra, hogy visszatérjek a Formula-1 rajtrácsára, amire őszintén szólva egyelőre nincs túl sok esély. Nyilvánvalóan Alex Albon tavaly megcsinálta ezt, szóval ez is azt mutatja, hogy lehetséges, de szerintem ő egy másik helyzetben volt. Nem akarok úgy tartalékos lenni, hogy nincs meg a lehetőségem a visszatérésre. A tartalékversenyzői lét nem az, amit hosszabb távon szeretnék. Ugyanakkor, ha nem találok valami olyat, ami megfelelő lenne számomra jövőre, akár az is lehet, hogy kiveszek egy évet, és esetleg valami jobbat rakok össze a következő évre” – mondta el a Beyond the Grid podcastben.

Latifit az elmúlt hetekben az IndyCarral is szóba hozták, most azonban egyértelművé tette, hogy az amerikai sorozatban főként az oválokon való versenyzés érdekelné.

„Ez lenne talán a legkézenfekvőbb út. Nagyon izgalmas és szoros versenyeket kínálna, de ha az IndyCarban indulnék, akkor az oválokon szeretnék versenyezni” – vallotta meg őszintén a 27 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: