DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Sajtó: Aláírt az IndyCar topcsapatához Latifi

Az USA-ból származó információk szerint a kanadai a Ganassi negyedik autójával fog versenyezni a 2023-as szezonban – ezzel az üléssel hírbe hozták Kimi Raikkönent is.

A Williams második ülése kapcsán még mindig várunk a versenyzői bejelentésre, de azt már egy hónappal ezelőtt megerősítette a csapat, hogy Nicholas Latifi – aki három szezont töltött az istállónál és három alkalommal szerzett pontot, köztük legutóbb Japánban – 2023-ban nem marad a formáció kötelékében. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a kanadai Formula-1-es pályafutása véget ér. A friss hírek szerint már azt is tudni, hol folytatja autóversenyzői karrierjét: az IndyCarban köthet ki.



Az amerikai szakújságíró, David Land számolt be róla YouTube-csatornáján, a nyomán pedig több sportoldal, köztük a Sports Illustrated átvette, hogy Latifi a közelmúlt több ex-F1-eshez hasonlóan a tengerentúli szériában folytathatja, méghozzá a Ganassi negyedik autójával. Ezt a versenygépet 2022-ben Jimmie Johnson vezette, aki azóta visszavonult az állandó versenyzéstől. Lehetséges, hogy Johnson alkalmi jelleggel szerepelni fog a csapatnál, ettől függően a pakliban van, hogy Latifi elsősorban épített és utcai pályákon versenyez, ugyanakkor Land szerint valószínűbb az állandó ülés.

Információi szerint Latifi, aki Scott Dixon, Alex Palou és Marcus Ericsson csapattársa lenne, már meg is egyezett a Ganassival, de egyes részleteket még véglegesíteni kell, ezért várat magára a bejelentés. A szakírónak még arról is szivárogtattak híreket, hogy a Latifi a 11-es rajtszámmal versenyezne.

A kanadai két F1-es versenyzőt követne az IndyCarba: Marcus Ericsson 2019-ben, Romain Grosjean 2021-ben váltott a szériára, mindketten közvetlenül utolsó világbajnoki szezonjuk után, és sikerült megvetniük lábukat Amerikában: a svéd háromszoros futamgyőztes, köztük az Indy 500 bajnoka, a francia pedig négyszer állt dobogóra.

Pletykaszinten az is felmerült, hogy a 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen az IndyCarban térhet vissza a versenyzéshez – őt szintén a negyedik Ganassival hozták szóba. Az a teória arról szólt, hogy a finn 12 versenyen vezetné az autót, az oválfutamokon átadva Johnsonnak a volánt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: