DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Valami megtört bennem 2018 után

Sebastian Vettel elismerte, hogy a Ferrarinál töltött utolsó két esztendeje már inkább csak szenvedés volt és rengetegszer gondolt arra, hogy nem is kellene folytatnia pályafutását. Két évet még ráhúzott.

A korábban rendkívül magabiztos és a Red Bullnál magát nagyon otthonosan érző Sebastian Vettel nem titkolja, hogy mentálisan hihetetlenül rosszul érintette a Ferrarinál töltött időszak. Az első években még csak-csak érezte a bizalmat, az utolsó két év viszont teljes szenvedést hozott. Mentálisan szétesett, így sorra jöttek a vezetői hibák is.

A négyszeres világbajnok német ász a Der Spiegelnek adott interjújában beszélt erről részletesebben. „2015-ben igazoltam a Ferrarihoz, abban a reményben, hogy eséllyel vehetem fel a versenyt az akkor éppen csúcson járó Mercedesekkel szemben. De végül 2017-ben és 2018-ban is csak az ezüstérem jutott.”

„Mentálisan nagyon rosszul érintett, hogy hihetetlenül sok energiát fektettem abba, hogy a Scuderiával is a csúcsra érjek, végül pedig mindkétszer semmivé váltak a remények. Ilyenkor pedig az ember tele lesz kételyekkel, hogy vajon mindig így fog már történni? Vajon van még bármi remény?”

A Ferrarinál töltött utolsó két szezon végképp megtörte Vettelt akkoriban


2019-ben pedig már a Red Bull is átlépte a vörös istállót. „Amikor már a Red Bull is újra elénk került, a Mercedes pedig messze elöl járt, az már okozott bennem valami komoly változást, amit azonnal még nem is értettem. Amikor viszont 2020 végén lejárt a szerződésem a Ferrarinál, bennem volt a gondolat, hogy abba kéne hagyni a versenyzést” – fogalmazott Vettel.

Bár Vettel az Aston Martinnal már sosem került vissza a közvetlen élmezőnybe, idén láthatóan többször is sikerült villantania és egyértelműen megmutatni, ha egy istálló bízik benne és legalább közepesen jó technikát ad a kezébe, még mindig képes kiváló versenyeket futni. De jelen állás szerint már csak két versenyhétvége maradt hátra pályafutásából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: