DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ez történt ma: békekötés, könyvelőt keres a Red Bull, idén több csapat is túlköltekezhet

Békét kötne a Sky Sports és a Red Bull, az energiaitalosok könyvelőt keresnek, Piastri McLarent tesztelhetett, Steiner pedig megváltozatná a sprinteket - ez történt hétfőn.

Cikkünkben a mai nap, november 7. legfontosabb F1-es és egyéb motorsport híreit gyűjtöttük össze – aki ezt elolvassa, biztosan nem marad le semmiről, ami hétfőn történt!

 

Sajnos rossz hírrel indult a hét: egy hétvégi belga raliversenyen, a Condroz Ralin tragikus baleset történt: az esős, csúszós körülmények között egy helyi versenyző, Emeric Rary elvesztette uralmát a Skoda Fabiája felett, lecsúszott az útról, ahol több nézőt is elsodort. Legalább ketten elhunytak a balesetben.

Az energiaitalosok szerint a rendkívüli gazdasági helyzet miatt több istálló is hozzájuk hasonló helyzetben fogja találni magát jövőre, a romló körülmények ugyanis megjósolhatatlanok voltak, így akár hatan is túlköltekezhetnek a 2022-es szezonban. A Red Bull háza tájáról azonban talán érdekesebb hír, hogy a csapat - a költséglimites fiaskót követően - könyvelőt keres: az ajánlatban „jó fizetés” szerepel, de egy bónuszrendszerrel, ingyen étkezéssel, egészségbiztosítással, életbiztosítási rendszerrel is kecsegtetik a jelentkezőket. Ma a Red Bull volt a főszereplő, hiszen Ted Kravitz Verstappenről tett kijelentései után a csatorna F1-ért felelős vezetője látogatást szeretne tenni Milton Keynesben, hogy tisztázzák a nézeteltérést.



A MotoGP világában - többek között - Bagnaia bajnoki interjúját olvashattuk. Bár csak kilencedik lett a szezonzáró Valenciai Nagydíjon, az is bőven elegendő volt Francesco Bagnaiának ahhoz, hogy a MotoGP 2022-es világbajnokává avanzsáljon. Valentino Rossi tanítványa a „Doktor” 2009-es diadala óta az első olasz lett, aki a csúcsra ért a királykategóriában.

Visszatérve az F1-hez újabb érdekes hír, hogy sajtóértesülések szerint a Daniel Ricciardót kitúró Oscar Piastri múlt héten már tesztelte a Paul Ricard-on a wokingiak egyik versenygépét. A Formula.hu birtokába további információk is jutottak, melyek szerint Piastri egy festetlen és szponzormatricák nélküli autóval körözött. Miközben utolsó versenyére egyedi sisakot készít Vettel, amire bárki felkerülhet, most azt mondta, nem tudja kizárni a visszatérés lehetőségét, hiszen bár a négyszeres világbajnok abban bízik, hogy jól meglesz az F1 nélkül, elismerte, hogy elképzelése sincs arról, hogyan fog érezni ezzel kapcsolatban egy-két év múlva.

Eközben Günther Steiner megreformálná a sprinthétvégéket: a Haas csapatfőnöke támogatja a sprintversenyek egyre növekvő számát, a második szabadedzés helyett azonban egy újabb kvalifikációt rendezne, ami a vasárnapi rajtsorrendet döntené el. Jenson Button szerint pedig kicsi a valószínűsége, hogy a Mercedes még idén versenyt nyerhet, erről ide kattintva olvashattok.

Végezetül elkezdődött a TOP50 Magyar Autóversenyző 2022 rangsor olvasói szavazása. Itt voksolhatsz te is azokra a hazai pilótákra, akik szerinted a legjobb teljesítményt nyújtották a szezon során!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: