DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Megbékélhet a Red Bull és a Sky Sports

Milton Keynes-be látogat a Sky Sports F1-es igazgatója, Billy McGinty abban a reményben, hogy megoldják a csatorna és a világbajnok csapata közti összetűzést.

A Mexikói Nagydíj hétvégéjén a Red Bull bejelentette, hogy a csapat tagjai semmilyen formában nem nyilatkoznak a Sky Sports embereinek, miután szenzációhajhász módon számoltak be a költségvetési sapka megsértésének ügyéről, valamint a csatorna riportere, Ted Kravitz úgy fogalmazott, hogy Lewis Hamiltont „megfosztották” 2021-es világbajnoki címétől.

Az F1-es média világában vezető szerepet betöltő Skyt a pártatlanság hiányával vádolta az osztrák istálló, melynek következtében sem a Sergio Perez – Max Verstappen pilótapáros, sem a csapatfőnök, Christian Horner nem működött együtt a médiatársasággal a versenyhétvége alatt.



„Egész évben tiszteletlenek voltak, különösen egy személy. Ha nem kezelnek kellő tisztelettel, egy ponton már nem tudom tolerálni. Ezért döntöttem úgy, hogy nem válaszolok nekik” – nyilatkozta a holland versenyző.

A brit Daily Mail úgy értesült, hogy miután a versenyhétvégét követően a Sky megkereste a Red Bull illetékeseit, a csatornát képviselve hétfőn a bikások gyárába látogat Billy McGinty, hogy feloldja a két fél közötti feszültséget. A RacingNews365 beszámolója szerint a Formula-1 vezetősége is részt vett az ellentétek megoldására irányuló megbeszélésekben.

Christian Horner csapatfőnök elmondása szerint a bojkott csak egy versenyhétvégére szólt, és a Brazil Nagydíj előtt minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Nem a Red Bull volt idén az első csapat, amely megtagadta egy médiatársaságtól az interjúkat, korábban a Haas és a Ferrari is hasonló ügybe keveredett a Sky német és olasz képviselőivel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: