DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel nem tudja kizárni a visszatérést

Bár a visszavonuló négyszeres világbajnok abban bízik, hogy jól meglesz az F1 nélkül, elismerte, hogy elképzelése sincs arról, hogyan fog érezni ezzel kapcsolatban egy-két év múlva.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján jelentette be, hogy a 2022-es szezon távozik a Formula-1-es mezőnyből. A négyszeres világbajnok karrierjéből így már csak két futam van hátra, az elmúlt nagydíjakon azonban úgy érződött, mintha visszanyerte volna egykori formáját: többek között Suzukában és Austinban is remek teljesítménnyel rukkolt elő.

vettel-aston-mexiko-2022-f1



Ennek ellenére a 35 éves pilóta hangsúlyozta, hogy nem bánta meg a döntését – azt viszont a Der Spiegel német lapnak nyilatkozva elismerte, hogy nem tudja garantálni, hogy a jövőben nem fogja újra csábítani az F1:

„Szeretném kizárni a visszatérés lehetőségét, de nem tudom megtenni. Ötletem sincs, hogyan fogok érezni egy vagy két év múlva” – fogalmazott Vettel. „Fizikai szempontból egy olyan sportot űzök, ahova két év kihagyás után is vissza lehet térni. Ugyanakkor azt kívánom, hogy két év múlva is azt mondjam, hogy ’köszönöm, de nem akarok többé versenyezni’.”

A német versenyző néhány szerepkört azért kizárt a jövőjét illetően: „Az egyértelmű, hogy nem fogok mikrofonnal a kezemben a kamera elé állni riporterként. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán nézni akarom majd a versenyeket. 16 éven át a Formula-1 volt az életcélom. Most titokban arra számítok, hogy képes leszek megbirkózni az élettel Formula-1 nélkül – mintha elvonóra mennék” – mondta el az Aston Martin pilótája, aki hangsúlyozta: szeretne teljesen elszakadni az F1 világától a visszavonulása után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: