DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bagnaia világbajnok, az F1 Vegasban parádézott, Hamilton jó formában van – ez történt ma

Hamilton kiváló formában van, a Formula-1 Las Vegasban parádézott, Francesco Bagnaia pedig világbajnok lett a MotoGP-ben – egy csokorba gyűjtöttük a november 6-a híreit.

Cikkünkben a mai nap, november 6-a legfontosabb F1-es és egyéb motorsport híreit gyűjtöttük össze – aki ezt elolvassa, biztosan nem marad le semmiről, ami ma történt!

Egészen lenyűgöző teljesítmény után behúzta Valenciában a világbajnoki címet Franceso Bagnaia. Az olasz motoros 91 pontos hátrányból jött vissza idén, a szezonzáróra pedig már 23 pontos előnnyel érkezett meg, ami úgy is kitartott, hogy riválisa, Fabio Quartararo előrébb zárt nála a futamon. A Ducati ezzel 2007 után ünnepelhetett ismételten egyéni címet, olasz versenyző pedig utoljára 2009-ben lett bajnok a királykategóriában – a részletekről itt írtunk.



Nem ért egyet a sprintfutamokkal Max Verstappen. A hollandok kétszeres világbajnoka úgy érzi, nincs sok értelme ezeknek a szombati eseményeknek, mivel senki sem mer igazán kockázatot vállalni. A maga részéről a hagyományos lebonyolítást kedveli. Részletek itt!

A fokozatos fejlesztéseknek hála bizakodók az Aston Martin csapatánál, így könnyen lehet, hogy Fernando Alonso jókor érkezik meg az istállóhoz A jövőképről fejlesztésekért felelős mérnök beszélt, nyilatkozatát itt olvashatják.

Las Vegas jövőre visszatér a naptárba, ezt pedig egy látványos parádéval ünnepelte meg a Formula-1. Az egész napos eseményen többek Sergio Perez is lenyűgöző bemutatót tartott az érdeklődőknek, melyről itt írtunk, de említést érdemel Lewis Hamilton műsora is, akinek nem sok hiányzott, hogy megtörje a Mercedest. Az esetről készült felvételeket is érdemes megtekinteni.

Adrian Newey már 2013 végén elgondolkozott azon, hogy felhagy a munkával, majdnem tíz év elteltével viszont még mindig motivált. A tervezőzseni egy őszinte interjúban elárulta, a Hondával való munka jelentős motivációt adott számára.

2026-tól új motorszabályok lépnek életbe, melyben az egyik legfontosabb újdonságot a fenntartható üzemanyagok jelentik. Sebastian Vettel úgy gondolja, ezeket már hamarabb is használhatnák, így nem ért, miért kell még újabb négy évet várniuk ezzel: https://formula.hu/parc-ferme/33999

Megváltozott a véleménye Stefano Domenicalinak. Bár eddig a többség nem igazán örült volna egy tizenegyedik istálló belépésének, a vezetőség részéről ennek nincs akadálya, ha jobbá teszi a versenyzést a sportág vezérigazgatója szerint. A szakember nyilatkozatát itt olvashatják.

Carlos Sainz nemrégiben arról beszélt, hogy nem ismerik el eléggé a tehetségét, ugyanakkor szerény akar maradni, így nem beszél sokat az erősségeiről, George Russell pedig érzése szerint idén már valószínűleg nem fog futamot nyerni, persze bizakodó a folytatást illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: