DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Adrian Newey a Honda miatt vált újra motiválttá

A Hondával való együttműködés és a bajnoki címért való küzdelem adta vissza Adrian Newey motivációját. A neves tervező egy interjúban elárulta, pár éve elgondolkodott azon, hogy befejezi a munkát.

Munkássága során már több nagyszerű autót tervezett Adrian Newey, a sor pedig tovább bővült, miután 2021-ben és 2022-ben is világbajnoki címeket ünnepelhetett a Red Bull a szakember konstrukcióinak köszönhetően. Idén ráadásul az RB18-as révén hosszú idő után a konstruktőri címet is elhódították.

Ezek a sikerek Newey motivációját is visszaadták, aki RacingNews365-nek adott interjúban elismerte, az elmúlt években nem igazán élvezte a munkát.

„Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert 2009 és 2013 között igazán jó szériánk volt, de őszinte leszek, ennek a végére már nagyon elfáradtam. A V6-os turbómotorokra való átállás után a motorpartnerünk (a Renault) soha nem tudott igazán képes versenyképes motort építeni. Valójában, azt hiszem, 2014 és 2020 között talán kétszer vagy háromszor is miénk volt a legjobb futómű, de hiányzott egy összességében versenyképes autó, amellyel bajnokságot lehetett volna nyerni” – ismerte el Newey.



A megoldást véleménye szerint a Honda érkezése jelentette, mivel a japán gyártónak hála egy újabb sikeres időszak vette kezdetét.

„Ha rájössz, hogy egy jó futóművel sem tudsz a bajnoki címért küzdeni az elég demotiváló. Ez az együttműködés mindent megváltoztatott. Hirtelen egy olyan motort adtak nekünk, amivel képesek voltunk felvenni a versenyt. Egy jó autóval valóban esélyünk nyílt a bajnokság megnyerésére, ezzel együtt pedig a motiváció is visszatért” – zárta gondolatait a 63 éves brit mérnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: