DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Russell: A Ferrarit még megelőzhetjük

Nem lát túl sok esélyt a szezon utolsó két futamán arra George Russell, hogy futamot nyerhet a Mercedes. A brit pilóta szerint az elmúlt hétvégéken látottak alapján maximum a Ferrarit tudják elkapni.

Bár az elmúlt évek a Mercedes dominanciájáról szóltak, a 2022-es új aerodinamikai szabályok miatt a német márka eléggé visszaesett a mezőnyben. Ugyan később sikerült jobb formába kerülniük, és több dobogós helyezést is elértek, a futamgyőzelem egyelőre még mindig nem jött össze számukra.

Lewis Hamilton még sosem zárt úgy egy idényt sem, hogy ne nyert volna futamot az adott szezonban, George Russell pedig élete első sikerére hajt. A körülmények ehhez talán Mexikóban kedveztek volna a leginkább, ám ott sem tudtak Max Verstappen fölé kerekedni, így a Mercedeshez idén csatlakozó pilóta úgy gondolja, reálisan már nem sok esélye van idén elsőként meglátnia a kockás zászlót.



„Látszott, hogy az Egyesült Államokban és a Mexikóban nyújtott teljesítményünk között elég nagy ingadozás volt. Úgy érzem, nekünk volt a leggyorsabb autónk legutóbb, és ha ugyanazt a stratégiát választottuk volna, mint a Red Bull, valószínűleg harcolhattunk volna velük” – állapította meg Russell.

A fiatal tehetség próbált pozitívumot is találni ebben a helyzetben, véleménye szerint ugyanis a Ferrarit még megverhetik a folytatásban. A maranellóiakkal a konstruktőrök között is nagy csatában vannak, jelenleg 40 pont választja el egymástól a két alakulatot a tabellán.

„Valószínűleg Brazília félúton lesz a két teljesítményszint között. Reálisan nézve úgy tűnik, elég nehéz lesz idén bármelyik futamon a Red Bull előtt végezni, de a Ferrarit szerintem mindenképpen meg tudjuk verni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: