DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Mégsem zárják ki Vettel távozását

A Scuderia csapatfőnöke nem szeretné leigazolni Max Verstappent, mert Charles Leclerc-rel nehezen kezelhető párost alkotnának. Ugyanakkor már nem betonbiztos Vettel maradása sem.

Az elmúlt hetekben sokszor láttak napvilágot olyan spekulációk, miszerint Sebastian Vettel távozik a vörös istállótól ez év végén és nem tölti ki a 2020 végéig szóló szerződését. Eddig minden ilyen információt kategorikusan cáfolt mindkét fél, ugyanakkor Mattia Binotto most először ismerte el az olasz sajtóban, hogy mégsem zárja ki, hogy a német idő előtt távozik (esetleg vissza is vonul).

Az elmúlt négy évben komoly hullámvasútnak bizonyult Sebastian Vettel pályafutása a maranellóiaknál és bár 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban is akadtak huzamosabb sikeres időszakok, az idei év gyakorlatilag tömény szenvedés a német számára. Képtelen megbarátkozni az új autóval és annak megváltozott gumikezelésével, fiatal csapattársa pedig szépen fokozatosan a fejére nőtt. Juan Pablo Montoya szerint Vettelnek nem mentális problémái vannak, hanem technikai jellegűek.

Mégsem olyan bombabiztos, hogy Vettel 2020-ban is a Ferrarinál versenyez


Ha viszont valóban mást hoznak a négyszeres világbajnok helyére, az szinte biztosan nem Max Verstappen lesz, mert a csapatfőnök nem szeretne két dudást egy csárdában, nem valószínű, hogy harmonikus maradna a kapcsolat a holland és Leclerc között. A Ferrarinál jó ideje egy vezérpilóta és egy második számú versenyző a felállás.

„Michael Schumacher időszakában pallérozódtam. Mellette például Rubens Barrichello és Felipe Massa versenyzett. Én is úgy vélem, hogy szükségünk van egy igazi top-pilótára, valamint egy második számúra, aki versenyeket nyer és értékes pontokat szerez. Ilyen például Lewis Hamilton és Valtteri Bottas duója” – nyilatkozta Mattia Binotto a La Gazzetta Dello Sport című lapnak.

Max Verstappen képben van a csapatnál? „Nem hinném, hogy ő jelenleg ideszerződhetne. Két ilyen kaliberű pilótát nagyon nehéz lenne kezelni csapaton belül. Sebastian Vettellel pedig leülünk majd és hosszabban beszélgetünk a szándékairól és elvárásairól. Jelenleg nem látunk okot, hogy elváljanak útjaink, de jövő tavaszig még nagyon sok minden történhet” – fogalmazott kissé sejtelmesen Mattia Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: