DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Binotto lemond a technikai igazgatói posztról

Úgy tűnik, valóban komoly átszervezés történik az idei évben betliző Ferrari vezetőségében. Mattia Binotto feladja technikai igazgatói posztját, helyét egy háromfős team veszi át és 2020-ra koncentrálnak.

Sejteni lehetett, hogy nem sokáig marad változatlan a helyzet a Scuderiánál azok után, hogy az elmúlt két évvel ellentétben ezúttal közük sincs a Mercedes tempójához, az elmúlt öt évben zsinórban diadalmaskodó német gyári istálló idén látványosan hengerel és olyan pontelőnyt épített ki már nyár közepére, hogy a riválisoknak szinte nem is maradt reális esélye az idei világbajnoki cím(ek) megszerzésére.

Mattia Binotto csapatfőnök a téli szünetben vette át Maurizio Arrivabene helyét, de eddigi ténykedését finoman szólva sem nevezhetjük sikertörténetnek, mivel az első tíz verseny egyikét sem tudta megnyerni a téli tesztek után még fő esélyesnek kikiáltott Ferrari, sőt, a csapatfőnök elismerte, hogy a Red Bull bizony utolérte (sokak szerint már el is hagyta) a Ferrarit.

Úgy tűnik, Binottónak túl nagy volt a kabát, túl sok feladatot vállalt egyszerre


Az olasz Motorsport értesülései szerint Binotto rájött, hogy képtelen egyszerre megfelelni a csapatvezetői és a technikai igazgatói poszt követelményeinek is, ezért utóbbit feladja, hogy csak és kizárólag a csapatfőnöki teendőkre összpontosíthasson. A szakportál szerint egy helyett három ember érkezik majd a helyére, akik csapatmunkában igyekeznek a legjobb eredményt elérni, neveket még nem említettek.

Az olasz portál szerint ezen kívül is több változtatáson esik át a vörös istálló, amely már a 2020-as versenyautó fejlesztését tartja szem előtt, emiatt pedig valószínű, hogy az idei szezont egy az egyben dobják, mert már úgysincs reális esély arra, hogy bárki is befogja a Mercedest. Ráadásul a szakemberek szerint az idei Ferrari nehezen kezelhető konstrukcióra sikeredett, amellyel Vettel sem képes normálisan megbirkózni, többek között ez is okozza látványos gyengélkedését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: