DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Binotto: A Red Bull utolérte a Ferrarit

A Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy a Red Bull-Honda gyakorlatilag egy szintre került velük és gyorsan reagálniuk kell, ha a dinamikusan fejlődő bikáktól meg akarják óvni legalább a második helyet.

Az év első néhány versenyén a Mercedes és a Ferrari (többnyire inkább csak a két Mercedes) csatázhatott a legjobb helyekért, a Red Bull némi lemaradással követte a két éllovast. A dobogós helyezés akkor még csak egyszer sikerült, de az energiaitalosok új aerodinamikai csomagja ismét javulást hozott, ez kiegészülve a folyamatosan fejlődő és gyorsuló Honda-erőforrással azt eredményezte, hogy a Ferrarinak már inkább hátrafelé kell figyelnie.

A Mercedest normál körülmények között gyakorlatilag lehetetlen legyőzni, egyedül a nagy hőségben rendezett futamokon van esélye a riválisoknak a hűtési gondokkal küzdő németekkel szemben. A legutóbbi két versenyhétvége azonban az erőviszonyok átrendeződését mutatta, Max Verstappen ugyanis Ausztriában nyerni tudott és Silverstone-ban is jó eséllyel másodikként végzett volna, ha Vettel nem üti ki a biztos dobogós helyről.

A Ferrarit már utol is érte a Red Bull-Honda


A Scuderia csapatfőnöke érzi is a növekvő nyomást a feltörekvő Red Bull részéről, de szerinte ez csak további lökést ad istállójának, hogy gyorsabban fejlődjön. „Biztos, hogy remekül fejlesztett a Red Bull. Ha csak a legutóbbi két futamot megnézzük, Ausztriában győzni tudtak és Nagy-Britanniában is rettentő versenyképesnek bizonyultak. Szerintem nagyon közel jár egymáshoz az ő csomagjuk és a miénk, ezt az utolsó pár verseny meg is mutatta” – figyelmeztetett Mattia Binotto.

„Hogy most éppen melyikünk a második, azt nehéz megmondani, nagyon szoros a küzdelem. Pont ez ad nekünk extra lökést, hogy még tovább fejlődjünk. Alkalmassá kell hozni az autót arra, hogy az első helyért csatázhassunk minden egyes versenyen, függetlenül attól, hol is van a pálya.”

„Nagy-Britanniában világosan látszott, hogy nem ez a helyzet, ebből a szempontból csalódást keltettünk. Az időmérő után jobb eredményben reménykedtünk, de egyszerűen nem volt elég jó a tempónk, bőven van hova fejlődnünk” – tette hozzá a csapatfőnök.

A Mercedes már nagyon meglépett, 164 egységgel előzi meg a Ferrarit, az olaszok mögött pedig további 52 ponttal marad le a Red Bull.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: