DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Ha ezért büntetnek, nincs értelme itt lenni

Max Verstappen egyszerű, kemény versenyzésként értékeli a Leclerc-rel történt koccanást, a monacói teljesen másképp látja az esetet. Bottas örül, hogy értékes pontokkal gazdagodott.

A rendkívül unalmas Francia Nagydíj után egyetlen héttel a Formula-1 mezőnye kárpótolta csalódott rajongóit és Ausztriában kifejezetten izgalmas futammal jelentkezett. Bár Charles Leclerc első helyezése sokáig nemigen forgott veszélyben, a további dobogós pozíciókért kitűnő küzdelemnek lehettünk tanúi a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull részvételével. Max Verstappen aztán a hajrára utolérte a szinte végig vezető monacóit és két és fél körrel a vége előtt egy vitatható manőverrel megelőzte. A Honda ezzel visszatérése utáni első győzelmét könyvelhette (?) el, de mivel egyelőre vizsgálat alatt a kérdéses utolsó előzés, így nem vehetjük készpénznek, hogy Leclerc és Verstappen nem cserélnek helyet utólag.

„Az elrontott rajt után azt hittem, hogy vége a versenyemnek, de aztán sikerült némileg visszajönnöm, igaz, az etap vége felé az egyik első kerekemet kicsit elfékeztem. A bokszkiállás után egyenesen szárnyaltam, az egyenesben is nagyszerű tempónk volt. Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, az egész csapat rengeteget tett érte, a Honda is, nagyszerű érzés, hogy sikerült végre nyernem” – nyilatkozta az első helyen célba érő Max Verstappen.

„A koccanás a végén Charles-lal? Kemény versenyzés volt, ha ezt nem engedik meg, akkor mi értelme itt lenni a Formula-1-ben?” – tette fel a költői kérdést a holland. Természetesen egészen másképp látta a helyzetet a pole-pozícióból induló Ferrari-pilóta.

Vajon melyikük nyerte az Osztrák Nagydíjat?


„A versenyem végig jól alakult, de a végén a gumijaim kicsit erősebben koptak, mint amire számítottunk. A balesetről nem mondok semmit, hagyom, hogy ezt eldöntsék fent a versenybírók, számomra egyértelmű volt, hogy mi történt, meglátjuk, mi lesz a döntés” – panaszkodott a másodikként célba érő Charles Leclerc.

„Az előtte levő körben is megelőzött ugyanott, de hagyott elég helyet a külső íven, a következő fordulóban ugyanúgy megelőzött, de már nem hagyott helyet, ezért fordultam szélesen és nem tudtam rendesen kigyorsítani” – tette hozzá a monacói, aki nem kizárt, hogy a bírói vizsgálatok után élete első győzelmét szerezte meg ezzel a második hellyel (mostanában egyre gyakrabban kell ilyesmivel számolnunk).

„Ezzel a harmadik helyezéssel kihoztuk a legtöbbet ebből a versenyből. Sokkal nehezebb volt, mint vártuk, a vége felé már a motor is elkezdett túlmelegedni, nem igazán tudtuk a maximumon járatni az autót. A legvégén már Sebastian is támadott, azt visszavertem és legalább értékes pontokat szereztünk. A versenytempónk nem volt rossz, de a hőmérséklet miatt a vége felé már mindennel vissza kellett vennem” – ismerte el a dobogó harmadik fokán végző Valtteri Bottas.

Bár a dobogósok nyilatkozatát ismerjük, még nem tudhatjuk biztosan, hogy az első és a második helyezett nem cserél-e utólag helyet. Az viszont egészen biztos, hogy a Mercedes elképesztő győzelmi sorozata hosszú idő után Ausztriában megszakadt.

Frissítve: A két versenyzőt 18:00-ra rendelték be meghallgatásra a stewardok, így az ítéletre egy darabig még biztosan várnunk kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: