DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel továbbra is bízik új Ferrarijában

A tesztelésen brillírozott, a nyitóhétvégén azonban csalódást okozott az SF90, a Mercedes és a Red Bull is gyorsabbnak bizonyult a vörösöknél. Vettel szerint azonban biztosan visszavágnak.

Hasonlóan indult a 2019-es szezon, mint a tavalyi. A barcelonai tesztek során a Ferrari jobb köridőket produkált, mint a Mercedes, versenytempó tekintetében különösen jobbnak tartották az olasz gépet, mint riválisait. A szakértők legalább két-három tizedmásodperces előnyt jósoltak a Scuderia javára, ám ebből Melbourne-ben semmi sem látszott.

Majdnem egy teljes percet vert Valtteri Bottas a tapadását közepes keveréken látványosan elvesztő Sebastian Vettelre, de a négyszeres világbajnok német töretlenül bízik a Ferrari fejlesztéseiben. Csapatfőnökéhez hasonlóan arra számít, hogy már Bahreinben visszavághatnak a csúfos vereségért.

Vettelék gyengén muzsikáltak, de Bahreinre nagy javulást ígérnek


„Tudjuk, hogy jó autóval rendelkezünk. Az elmúlt hétvégén nem voltunk elég versenyképesek, de hamarosan visszatérünk. Tavaly úgy távoztunk a téli tesztekről, hogy gondjaink voltak az autóval. Nem úgy viselkedett, ahogy szerettük volna és ahogy kellett volna. Idén pont az ellentétje történt, a versenyautó a várt módon viselkedett és jó érzés volt vezetni” – nyilatkozta Sebastian Vettel még Ausztráliában.

„Tavaly, Melbourne-ben az egyensúllyal komoly gondjaink voltak, meg kellett oldanunk. Egy évvel ezelőtt a versenyautó hátulja nagyon rossz volt, kénytelenek voltunk alulkormányozottra beállítani az autót. Nem volt jó érzés vezetni. A versenytempó azonban remek volt, ami az időmérőn még nem látszott. A futamon szerencsénk volt, de Bahreinre minden problémánkat megoldottuk és emiatt hirtelen sokkal jobb sebességünk lett.”

„Elméletileg a számok és az autó rendben vannak, de valami mégis egyértelműen hiányzott az elmúlt hétvégén. Ebben a pillanatban még nincsenek meg erre a válaszaink, de nem néznek ki ilyen rosszul a dolgaink. Biztosan megtaláljuk a megoldást, mert tudjuk, hogy az autó sokkal jobb annál, mint amit eddig láttunk, nem csak a versenyen, hanem a teljes hétvégén” – tekintett előre optimistán Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: