Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 28. péntek

Javítás

Alfa: Raikkönen javuljon az időmérőkön

Az Alfa Romeo pontszerzéseiben döntő fontosságú lehet, hogy Kimi Raikkönen egykörös tempója feljavul-e. A főmérnök szerint ugyanis versenyen mutatott sebessége még mindig kiváló.

részletek

Binotto kimondta: Minden téren lassú a Ferrari

A Scuderia csapatfőnöke nem kertelt, hanem nyíltan kimondta, hogy bár fejlődött a versenyautójuk tavalyhoz képest, az SF21-es csomagja minden szegmensben lassabb a riválisoknál.

részletek

Hülkenbergben még ennél is sokkal több van

A tavalyi év végén ülés nélkül maradó, ám Sergio Perez sajnálatos betegsége miatt hirtelen beugró német pilóta egyre inkább összeszokik a korábban ismeretlen autóval és fokozatosan felzárkózik.

részletek

Pokoli sokat gyorsultak az autók a hibridéra kezdete óta

Amikor 2014-ben beköszöntött a hibridkorszak, eleinte jelentős lassulást tapasztalhattunk. Azóta viszont annyit fejlődött a technika és az aerodinamika, hogy immáron súlyos másodpercekben mérhető.

részletek

A kormánymű felújításával kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések

A kormánymű az autó egyik legnagyobb terhelésnek kitett alkatrésze, hiszen az úthibákból eredő erőhatások jelentős része a kormányrendszeren csapódik le. Azonban ez egy igen komplex szerkezetet, amelynek javítását vagy felújítását kimondottan erre szakosodott műhelyek tudják csak biztonsággal elvégezni. Az alábbiakban abban próbálunk segíteni, hogy a kormánymű esetlegesen előforduló hibái könnyebben felismerhetők legyenek.

részletek

Öt-hat verseny múlva jobbra fordulhat a Williams sorsa

Már szinte megszokták a rajongók a grove-i istálló vergődését, a tavalyi utolsó hely után idén még gyengébbre sikerült az FW42. George Russell azonban úgy látja, már zajlanak a fontos változások.

részletek

Már szombaton tudták, hogy Hamiltonnal gond van

Elég kalandos úton jutott el a Kanadai Nagydíj győzelméig Lewis Hamilton, pénteken odacsapta, a váltócsere után olajszivárgás is nehezítette a dolgát, végül pedig Vettel büntetése kellett a sikerhez.

részletek

Vettel továbbra is bízik új Ferrarijában

A tesztelésen brillírozott, a nyitóhétvégén azonban csalódást okozott az SF90, a Mercedes és a Red Bull is gyorsabbnak bizonyult a vörösöknél. Vettel szerint azonban biztosan visszavágnak.

részletek

Leclerc-nek Vettel időmérőit kell megugrania

2018-ban Charles Leclerc a Saubernél kiváló teljesítményt nyújtott, ezért sikerülhetett megszereznie a Ferrari ülését. Idén Vettel sokat hibázott, az időmérő edzéseken viszont kiemelkedőt alkotott.

részletek

Lesüllyedő csapatok újjászületése I.

A legtöbb istálló megélt történelme során komoly mélypontokat is, de sosem szabad feladni, a legnagyobb mélységekből is sokan megtalálták a kiutat. A sikeres gárdákat sem kímélte a balsors.

részletek

Kísérletezik a Honda, új motorok Austinban is

A japán gyártó Suzukához képest is változtat némileg saját erőforrásain, így az USA Nagydíján a Toro Rossók újra rajtbüntetésben részesülnek majd. De nyáron megkapták az engedélyt, hogy kísérletezgessenek.

részletek

Ericsson veszélyben érzi ülését

Az F1 rajongói általában nem tartják sokra Marcus Ericssont, egyszerű fizetős pilótának tartják. Bár az idei évre feljavult, teljesítménye messze elmarad Charles Leclerc-től, érzi, hogy javulnia kell.

részletek