DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenbergben még ennél is sokkal több van

A tavalyi év végén ülés nélkül maradó, ám Sergio Perez sajnálatos betegsége miatt hirtelen beugró német pilóta egyre inkább összeszokik a korábban ismeretlen autóval és fokozatosan felzárkózik.

Második silverstone-i hétvégéjén még jobb teljesítményt nyújt Nico Hülkenberg a Racing Point versenyautójával. Ez várható is volt, az elmúlt pénteken ugyanis sebtében, szinte teszt és gyakorlás nélkül kellett beesnie a vezérpilóta helyére, azóta szokja a közeget és az autót is, ez pedig meg is látszik.

A Racing Point istálló mostanában a figyelem középpontjában áll, a riválisok némileg sikerrel támadják az autót szabályossága miatt (mivel erős a gyanú, hogy egy szabálytalan Mercedes-másolat), illetve a sajtóhírek arról is szólnak, hogy Sebastian Vettelt igazolja le a jövőre Aston Martin néven újjáalakuló gárda.

A háttérben azért Nico Hülkenberg is kiváló munkát végez beugróként, pénteken egy délelőtti negyedik, illetve egy délutáni hatodik helyezéssel rendelkezett a szabadedzéseken, ő maga is elismeri, egyre jobban megismeri az autót és még tovább javulhat.

A visszatérő német remek teljesítménnyel rukkolt elő pénteken


„Sokkal jobb volt, mint a múlt héten, sokkal inkább összecsiszolódom az autóval, jóval otthonosabban érzem magam. Egyértelmű, hogy többet várhatok magamtól, mint egy héttel ezelőtt, fizikálisan is jobb állapotban vagyok, az első edzésnap pedig sokkal kerekebb egészre sikeredett” – ecsetelte véleményét Nico Hülkenberg.

Még maradt is benne jócskán. „A lágyabb gumival nem sikerült igazán tisztán a köröm. Különösen az utolsó kanyarban vesztettem sok időt. Ezzel együtt is elégedett vagyok az autóval, azt kell mondanom. Úgy vélem, erre bátran építhetünk. Kihasználtam az elmúlt napokat, igyekeztem a szimulátor segítségével annyira felkészülni, amennyire csak lehetséges.”

„Kétszer is teszteltem a szimulátorral, egyértelműen segítségemre volt. A beállításokkal is kísérletezgettünk, ami szintén több felmerülő kérdésemet tisztázta. A pénteki programunkat teljes egészében teljesíteni tudtuk, jó a helyzetünk” – tette hozzá Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: