DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: A Ferrari nem adott Vettelnek hozzá méltó autót

Sportszerű nyilatkozat a nagy brit riválistól. Lewis Hamilton sajnálja, hogy Sebastian Vettel nem kapott igazán jó technikát a Ferraritól és reméli, az Aston Martinnál újjászületik a német.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, igen sokan már tényként kezelik, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a jövőre Aston Martinná átalakuló Racing Point már megállapodtak a közös folytatásról és 2021-től az évtized elejét uraló német pilótát Lawrence Stroll csapatában láthatjuk.

Az egykori nagy vetélytárs, Lewis Hamilton reméli, hogy a hírek valósak és Vettel valóban a Mercedes-motorral ellátott Racing Point (a várakozások szerint jövőre Aston Martin) istállóhoz igazol. Úgy gondolja, riválisában most is sokkal több van, de az évtized közepe óta egyszerűen képtelen volt a Ferrari arra, hogy a négyszeres világbajnokhoz méltó autót biztosítson számára.

Idén már semmilyen versengés nem alakulhat ki köztük, egyrészt azért, mert a németnek mindössze tíz pontja van eddig, a címvédőnek pedig már nyolcvannyolc, másrészt pedig azért, mert egyértelmű, hogy a Ferrari az idei autóját is meglehetősen félretervezte. Az elmúlt évtizedben már sokadszor.

Hamilton szeretné, ha Vettel újjászületne az Aston Martinnál 2021-ben


„Jelen pillanatban Sebastian nem rendelkezik olyan technikával, amivel újra ragyoghatna. A csapata kissé elhomályosította őt és háttérbe helyezte. Egy pilótának arra van szüksége, hogy folyamatosan támogassák és az egekbe emeljék” – idézi Lewis Hamiltont a PlanetF1.com.

„Izgatottam várom, hogyan alakul a sorsa. Őszintén remélem, hogy végül a Racing Pointnál köt ki. Kész, remek terveik vannak és egy óriási potenciállal rendelkező versenyautóval is rendelkeznek. Sebastian megkaphatja a lehetőséget, hogy szép eredményekre vezesse a csapatot, még nem végezte be a munkáját” – tekintett előre a hatszoros világbajnok.

Vettel továbbra is higgadtan kezeli a jövőjéről szóló híreket és a tárgyalásokat, tudja, hogy jócskán vannak lehetőségei, ezek közül jelenleg valóban a Racing Point tűnik a leginkább használhatónak és valószínűnek, ha jövőre a Formula-1-ben kíván maradni, méghozzá versenyképes autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: