DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Vettel már rég a Racing Pointé

Egy olasz lap szerint Sebastian Vettel és a Racing Point összeborulása tényként kezelendő, a felek már két hónapja tárgyalnak egymással, és mostanra minden lényeges pontban megegyeztek.

Lázban ég Olaszország a Gazzetta dello Sport egyik mai cikkje miatt. A lap értesülései szerint a Ferraritól év végén távozó Sebastian Vettel nyár eleje óta kapcsolatban áll a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointtal, és az egyezségről csak azért nem rántották már le a leplet, mert a csapat pilótája, Sergio Perez múlt héten pozitív koronavírus-tesztet produkált.

 vet-portre-20202



"A Sebastian Vettel és Racing Point közötti tárgyalás már hosszú ideje zajlik" - fordította a lap értesüléseit a PlanetF1. "Először két hónapja léptek kapcsolatba egymással, a német leigazolását pedig a terv szerint a két silverstone-i futam között jelentették volna be. Az egyezség alapjait már egy ideje lefektették, de még szükség volt Vettel szerepét tisztázni, aki a csapat nevét adó Aston Martin Formula-1-es nagykövete lesz. Mostanra a szerződés kereskedelmi részleteinek is a helyükre kellett kerülniük. Eközben azonban Sergio Perez, akit Vettel leváltana, elkapta a koronavírust, és kihagyott egy versenyt. A csapat erkölcsi okokból elhalaszthatja a mexikói menesztésének bejelentését, aki kulcsfigurának számított az utóbbi években, és szezononként körülbelül 15 millió dollár értékű szponzori megállapodásokat vitt az alakulathoz."

A lap ezt követően megemlítette a csapat kommunikációjában történt pálfordulást és azt a múlt héten látott jelenetet is, amikor Silverstone-ban Vettel és a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll barátian "könyökpacsizott" egymással. 

Vettel mindössze néhány napja azt nyilatkozta, a jövőjével kapcsolatban az utóbbi hetekben nem történt változás, és nem is szeretné elsietni ezt a folyamatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: