DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Öt-hat verseny múlva jobbra fordulhat a Williams sorsa

Már szinte megszokták a rajongók a grove-i istálló vergődését, a tavalyi utolsó hely után idén még gyengébbre sikerült az FW42. George Russell azonban úgy látja, már zajlanak a fontos változások.

Sajnos annyira pocsék konstrukció lett az idei Williams-Mercedes, hogy a középmezőnynek sem kellett aggódnia a Robert Kubica-George Russell párostól, ugyanis stabilan kibérelték maguknak az utolsó két helyet és ehhez az eddig lefutott nyolc nagydíjon tartották is magukat. A pontszerzéstől nagyon messze, sereghajtóként végeztek. A zsinórban második félretervezett autó vezéráldozatot követelt, a technikai igazgató, Paddy Lowe állásába került.

Robert Kubica számára különösen nehéz időszak ez visszatérése után, mivel egyedül Franciaországban sikerült újonc csapattársa előtt végeznie, általában jelentősen lassabb a fiatal britnél. Az ifjú Russell úgy véli, a Williams már a fejlődés útjára lépett, de még jó néhány hétvégének el kell telnie, mire ez a rajongók számára is látható lesz.

Még ha jelentősen javul a Williams, akkor is utolsó marad?


„Mindenki pozitív szemléletű maradt a csapatnál, kifejezetten lenyűgöző azt látni, hogy ezekben a nehéz időkben is mennyire motivált maradt mindenki. A következő néhány versenyen még a jelenlegi (utolsó) pozíció marad a miénk, de öt-hat futammal ezután fejlődésünk már mindenki számára láthatóvá válik. Akkor is, ha esetleg még mindig az utolsó helyen fogunk állni” – nyilatkozta George Russell a Crash.net szakoldalnak. Ezzel burkoltan azt akarta mondani vajon Russell, hogy idén már végig utolsók maradnak?

Lengyel csapattársa szerint a következő, osztrák versenyhétvégére jól felkészültek, ami azért a Williams esetében relatív. „Nagyon élvezem a versenyzést Ausztriában, rövid pálya, egyszerűnek látszik, de valójában nem az. A pályán sok a hosszú egyenes, mindegyiknek a végén kemény fékezési pontokkal és lassú kanyarokkal. Az egymást követő futamok intenzív időszakot jelentenek az istállók számára, de mi nagyon jól felkészültünk, ahogy tavaly is. Alig várom, hogy újra visszatérhessek erre a gyönyörű helyszínre” – fogalmazott Robert Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: