DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica először végzett Russell előtt

Kisebb részsikernek is nevezhető, hogy az évad nyolcadik versenyén a Williams házi csatáját első alkalommal nyerte a lengyel – csapattársát azonban az ág is húzta. Mindketten bíznak abban, hogy hamarosan már másokkal is küzdhetnek.

A Francia Nagydíjon szokásos helyét, a mezőny végét foglalta el a Williams két autója: ami eltért a papírformától, az a két versenyző sorrendje volt. Robert Kubica csapattársa, George Russell előtt helyezkedett el a rajtrácson, és ő ért célba kedvezőbb pozícióban is a párosból – először a szezon folyamán. Igaz, ehhez a 21 éves brit motorcsere miatti rajtbüntetése és a futamon szárnysérülése is kellett.

„A gumik tovább tartottak, mint amire számítottunk, így kevésbé volt fájdalmas a futam, mivel jól viselkedtek” – kezdte a Williams sajtóanyagában olvasható nyilatkozatát a 18. helyezett Kubica. „Az első köröm jó volt, korrekt döntéseket hoztam nagy kockázatvállalás nélkül. A futam további része is rendben ment. Bár egyes pillanatokban a hátsó gumikkal küzdöttem, végül sikerült irányítás alatt tartanom őket. A George és köztem zajló csata jó tapasztalat volt azokra az időkre, amikor az autó gyorsabb lesz. Remélem, ez kifizetődik a jövőre nézve.”



Önerőből Russell alighanem idén nyolcadszor is lengyel csapattársa előtt végzett volna. A futam elején már támadta Kubicát: ekkor sérült meg a szárny, amelynek állapotromlása végül egy nem tervezett második kiállást eredményezett.

„Amikor első alkalommal próbáltam megelőzni Robertet a külső íven, szélesen fordultam és eltaláltam a hungarocell táblát. Úgy gondoltuk, ez nem jelent nagy gondot, de aztán rájöttünk, hogy az első szárny sérülése rosszabbodik. Biztonsági okok miatt úgy döntöttünk, cseréljük az elemet. A tempónk erősnek tűnik, de erre számítani is lehetett. Türelmesnek kell lennünk, annyit tanulnunk, amennyit tudunk, és aztán remélhetőleg néhány versenyen belül elkezdhetjük a csatát. Összességében se elégedett, se csalódott nem vagyok” – folytatta Russell, aki Kubicához hasonlóan bízik abban, hogy hamarosan csatázhatnak a többiekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: