DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto kimondta: Minden téren lassú a Ferrari

A Scuderia csapatfőnöke nem kertelt, hanem nyíltan kimondta, hogy bár fejlődött a versenyautójuk tavalyhoz képest, az SF21-es csomagja minden szegmensben lassabb a riválisoknál.

Kettős pontszerzéssel, nagyjából probléma nélkül zárta a Bahreini Nagydíjat a vörösök párosa, Charles Leclerc a hatodik, Carlos Sainz a nyolcadik helyen haladt át a célvonalon. De itt véget is ér a pozitívumok sora a Scuderia számára, az istálló valamivel előrébb tart, mint 2020-ban, de tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem sok jóra számíthatnak idén sem. De talán 2022-ben.

„Nem gondolom, hogy sikerült tökéletesen kiismernünk a versenyautónkat, de a bahreini hétvégén végképp tudatosulhatott bennünk, hogy minden területen lemaradásban vagyunk a vetélytársakhoz képest” – idézi Mattia Binotto szavait az F1i.com szakportál.

A Ferrari csapatfőnöke realista, tudja, hogy minden téren lemaradásban vannak


„Úgy vélem, továbbra is hátrányban vagyunk a motorerő tekintetében, de az is látható, hogy kisebb a lemaradásunk, mint korábban. Reményt keltő, hogy csökkentettük a hátrányt, zárkóztunk az élmezőnyre. Remélhetőleg, jövőre már teljesen utolérjük a riválisokat az új erőforrásunkkal.”

„Bőven van még tennivalónk aerodinamikai téren is, a közepes és az alacsony leszorítóerős beállításokon, de igazából az egész csomagunkon sokat kell még dolgozunk. De a különbségek láthatóan csökkennek, úgyhogy ez a legfontosabb számunkra jelenleg, hogy a megfelelő eszközökkel a megfelelő irányba haladunk. Ez tesz minket igazán erőssé a jövőben” – tekintett előre a Ferrari csapatfőnöke. A közvélemény számára a Hamilton-Verstappen előzéssel kapcsolatos incidens az egyik legkomolyabb beszédtéma, de a Ferrarinak egyelőre jóval fontosabb dolga van, saját teljesítményén minél inkább javítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: