Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat

W13

Wolff: Múzeum helyett barlangba kerül a W13

Ezzel viccelődött az újfent felemás hétvége után a Mercedes F1-es csapatfőnöke: egyszerűen nem tudnak úrrá lenni az autó teljesítménybeli ingadozásain. A futamgyőzelemről azonban nem tettek le.

részletek

Egy vihar késleltette a pattogás észlelését a Mercedesnél

A Silverstone-ban rendezett shakedown során rendezett teszten ugyanis esőben és óriási szélben kezdtek el ismerkedni a W13-assal, így csak a rendes teszten szembesültek igazán a delfinezéssel.

részletek

Mercedes: Idegesítő, hogy néha jó az autónk

Andrew Shovlin, a konstruktőri címvédő istálló vezető pályamérnöke szerint azért sem engedik el a szűk oldaldobozos koncepciót, mert alkalmanként megvillantja a W13-as, mire lehetnek képesek vele.

részletek

Hamilton: A Mercedes lassú az egyenesben

Olyan dolgokkal kénytelen szembesülni idén a hétszeres világbajnok, amihez egyáltalán nincs hozzászokva. A sokadik mezőnybeli koccanás a rajtnál, illetve hiányzó egyenesbeli sebesség.

részletek

A W13 vagy az IndyCar gyorsabb Baku utcáin?

Vajon egy Formula-1-es autó vagy egy IndyCar-gép ér körbe gyorsabban a versenynaptárban következő bakui pályán? Virtuálisan választ kaphatunk rá.

részletek

Alapjaiban hibás koncepció a Mercedes autója?

Egyesek szerint a radikális dizájn okozza a konstruktőri címvédő alakulat problémáit – Toto Wolff csapatfőnök ezt ugyan nem mondta ki, de azt elismerte, hogy nem találják még a megoldást.

részletek

Wolff még mindig hisz a W13-asban

A Mercedes csapatfőnöke továbbra is bízik benne, hogy rengeteg potenciál rejlik a 2022-es F1-es autójukban – ahogy hisz a csapatban is, amely az előző években futószalagon szállította a vb-címeket.

részletek

Extra szenzort cipelt magával Ausztráliában Hamilton

Egy normál évben eszébe sem jutott volna ehhez folyamodni a Mercedesnek, de a csapat stratégiai igazgatója szerint megérte bevállalni a plusz grammokat az extra információért cserébe.

részletek

Russell: A Red Bull és a Ferrari egy lépéssel előttünk

A Mercedes új igazolása szerint a felvételek alapján is egyértelmű, hogy küszködnek, s két riválisuk minden körülmények között jobb náluk – ennek ellenére van szerinte potenciál a W13-asban.

részletek

Horner: Extrém, de szabályos az új Mercedes

Tisztázta előző napi nyilatkozatát – amely szerinte el sem hangzott – Christian Horner: a Red Bull csapatfőnöke szerint innovatív a rivális megoldása, a szabályosság megítélése viszont nem az ő hatáskörük.

részletek

Verstappen: Nem érdekel a Mercedes

A Mercedes alaposan megkavarta az állóvizet a bahreini teszt első reggelén az új konstrukciójával. Többen rögtön felkapták a fejüket a paddockban, de a regnáló világbajnokot mindez cseppet sem zavarja. George Russell is beszélt az innovációról.

részletek

Így tüntette el az oldaldobozt a Mercedes

A W13-ra szegeződnek a szemek Bahreinben: a szóbeszédnek megfelelően az autó extrémen átalakult, szinte teljesen eltűntek oldaldobozai. Mindez a motor első részének teljes „feldarabolásával” valósulhatott meg.

részletek