DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: A Red Bull és a Ferrari egy lépéssel előttünk

A Mercedes új igazolása szerint a felvételek alapján is egyértelmű, hogy küszködnek, s két riválisuk minden körülmények között jobb náluk – ennek ellenére van szerinte potenciál a W13-asban.

Természetesen mindenki, beleértve a versenyzőket is, azt próbálja megfejteni a tesztek alapján, hogy mi lehet a valódi erősorrend pillanatnyilag a Formula-1-ben. Bár a riválisok szerint a Mercedes csak rejtegeti a valós tempóját, Lewis Hamilton szombaton is hangsúlyozta, hogy nem ez a helyzet, ténylegesen vannak gondjaik, és egyelőre úgy érzi, jelenlegi állapotukban nem tudnak harcba szállni a győzelmekért.

Az új csapattárs, az utolsó tesztnapot a negyedik helyen záró George Russell is osztja a hétszeres világbajnok véleményét: a fiatal brit szerint elég csak a tv-felvételeket megnézni, hogy látszódjon valóban küszködnek többek között a delfinezésnek nevezett jelenséggel. De emellett ráadásul a tempójuk sem az igazi:

russell-mercedes-bahrein



„Egyértelműen ugrál az autó: nem a legkényelmesebb, hogy őszinte legyek, de nem érdekel a komfort, ha megvan mellette a teljesítményünk, viszont pillanatnyilag az sincs meg” – idézi Russellt a Crash.net szakportál. „Úgy fest, egy lépéssel a riválisok mögött vagyunk, és rengeteg munka vár ránk a következő hétig, mert úgy tűnik, a Red Bull és a Ferrari minden körülmények között egy lépéssel előttünk van.”

A Mercedes-pilóta így folytatta: „Nem hiszem, hogy ők nyújtanak kivételeset, inkább mi nem vagyunk annyira versenyképesek, mint szeretnénk lenni. A Ferrari és a Red Bull a természetes helyén van, stimmel az előnyük valószínűleg a középmezőnyhöz és a mezőny végéhez képest, csak mi vagyunk némileg hátrébb, mint szeretnénk. Hiszem, hogy a srácok meg tudják ezt oldani, szerintem a potenciál megvan bennünk, csak rá kell jönnünk, hogyan aknázzuk ki a teljesítményt.”

Russell azt ugyanakkor cáfolta, hogy a W13-as Bahreinben debütált radikálisan új kialakítása, a szinte oldalszekrények nélküli verzió fokozná a gondjaikat: a versenyző szerint egyszerűen arról van szó, hogy Barcelonában jobban sikerült optimalizálniuk a teljesítményüket, mint ezen a héten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: