DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Jelenleg nem vagyunk harcban a győzelmekért

A hétszeres F1-es világbajnok állítja: nem titkolóznak, tényleg valós problémáik vannak, amelyeket le kell küzdeniük, és egyáltalán nem az övék a legjobb tempó a tesztek alapján.

Lewis Hamilton már a második bahreini tesztnap után is hangsúlyozta, hogy nem igaz az, hogy csak át akarják hárítani másra az esélyesség terhét és rejtegetnék a valódi tempójukat, hanem tényleg fejtörést okoznak számukra bizonyos dolgok, mint például a delfinezés. A Mercedes pilótája azóta teljesített még egy délelőtti etapot a kollektív gyakorláson, amely után a sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett – ismét kifejtette, hogy nem tartja magukat favoritnak, sőt:

„Nyilván még korai ezekről beszélni, de pillanatnyilag úgy gondolom, nem fogunk győzelmekért harcolni. Ugyanakkor megvan a potenciál az autónkban, hogy oda jussunk. Már csak ki kell ezt hoznunk belőle és megoldanunk bizonyos problémákat, ezen dolgozunk most.”

hamilton-bahrein-teszt-dppi_1



A hétszeres világbajnok részletesebben is beszélt arról, hogy kiket tart jobbnak maguknál: „Nem mi vagyunk jelenleg a leggyorsabbak. Szerintem a Ferrari tűnik a leggyorsabbnak, aztán esetleg a Red Bull, és aztán talán mi. Nem tudom, de egyelőre nem mi vagyunk az élen.”

A Mercedes számára nem ismeretlen a nehezebb tesztidőszak: tavaly is problémásan alakult a felkészülési időszakuk, mégis győzni tudtak a bahreini évadnyitón. Hamilton szerint azonban ez nem ugyanaz a szituáció, mint volt egy éve:

„Nagyon más a helyzet. Nem annyira jó… Nem hiszem, hogy most megcsináljuk, hogy egy nehezebb edzés után váltani tudunk a futamra. Úgy vélem, most sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk, és nem lehet egy hét alatt ezen fordítani. Szerintem kicsit tovább fog tartani. De az alapján, amit mondtak, jelentős tempót tudunk még találni.”

Hamilton persze ennek ellenére sem írja le csapatát: „Mindenki hihetetlen munkát végez a gyárban, rendkívül keményen dolgoznak. De van néhány akadály, amit le kell küzdenünk. Nyilván jövő héten jobban megmutathatjuk a tempónkat, de szerintem sokan talán meg fognak majd lepődni. Folyamatosan arról beszélnek, hogy gyengébbnek állítjuk be magunkat, de most kicsit más a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: