DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff még mindig hisz a W13-asban

A Mercedes csapatfőnöke továbbra is bízik benne, hogy rengeteg potenciál rejlik a 2022-es F1-es autójukban – ahogy hisz a csapatban is, amely az előző években futószalagon szállította a vb-címeket.

Úgy fest egyelőre, hogy megszakad 2022-ben a Mercedes konstruktőri világbajnoki szériája: bár a pontversenyben még a második helyen áll a címvédő istálló, de összességében a harmadik helyet foglalják el az erősorrendben a Ferrari és a Red Bull mögött. Toto Wolff csapatvezetőt nem érték teljesen váratlanul a megkavart erőviszonyok, és továbbra is bízik a felzárkózásukban:

„Voltam már ilyen helyzetben korábban az életemben, és alázatosnak kell maradnunk” – idézi szavait a RacingNews365.com. „Tavaly mondtam az új szabályok kapcsán, hogy teljesen más erősorrendet kaphatunk, és pontosan ez is történt. A középmezőny nagyon-nagyon összerázódott, mi pedig nem vagyunk elég gyorsak, ennyi.”

mercedes-aus-2022



„Rengeteg terület van, ahol tudjuk, hogy fejlődhetünk, máshol pedig még nem értjük az autót. Csak magunkra kell koncentrálnunk és a teljesítményünkre. Ez a csapat még mindig ugyanaz, amelyik olyan sok világbajnokságot nyert.”

Wolff az Ausztrál Nagydíj után arról is beszélt, hogy egyelőre nincs értelme fejlesztéseket bevetniük, hiszen elsőként inkább az autót kellene megérteniük. De vajon továbbra is hisz-e abban, hogy a „zéró oldaldobozos” koncepció szerint megépített W13-asban komoly potenciál rejlik?

„Igen, hiszek. Mert mi lenne a másik megoldás? Menjünk vissza néhány hónappal korábbra és vigyük pályára az akkori autót? Nem hiszem, hogy ez megvalósítható. Nem is vinne minket előre teljesítményben a többiekhez képest. Úgyhogy ezen a ponton nincs más választásunk, mint megérteni ezt az autót. És attól függően, mi lesz ennek az eredménye, az alapján változtathatunk az autón.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: