DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Wolff: Semmi értelme a fejlesztéseknek

Megmagyarázta a fejlesztések hiányát a Mercedes csapatfőnöke. Toto Wolff szerint még nincs itt az ideje a frissítéseknek, mivel így csak még jobban összezavarnák magukat.

2014 óta minden esztendőben a Mercedes számított a világbajnoki cím legfőbb várományosának, idén azonban megváltozott a helyzet az új aerodinamikai szabályok érkezésével. A német istálló 2022-ben egyelőre eléggé szenved, legfőképpen a delfinezés jelenségétől, ami szinte mindenkinél jelen van, ám számukra ez jelentős gondokat okoz.

George Russell szerint az autó súlyával sincsen minden rendben, ezért érthető módon a legtöbben azt fejtegetik, hogy mikor hoznak új fejlesztéseket, ám Toto Wolff legutóbbi nyilatkozata alapján erre nem kerül sor a közeljövőben.

„Azt hiszem, csak tanuljuk az autót, és tanuljuk a gumikat is. Semmit sem tettünk Ausztráliában, ami felszabadította volna az aerodinamikai potenciált, vagy csökkentette volna a pattogást. Még mindig ugyanott tartunk, ahol eddig. Ezért nincs értelme frissítéseket hozni, mert csak még jobban összezavarodnánk” – idézte Wolff szavait a PlanetF1.



A szakemberhez hasonló álláspontra helyezkedett George Russell is, aki szerint sokan észre sem fogják venni, ha valamiféle előrelépést érnek el, mivel az idő előre haladtával a riválisok is egyre jobban megértik majd az autójukat.

„A közeljövőben sajnos semmi érdemleges nincs tervben. Ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni, számos versenyre lesz szükségünk. Úgy gondolom, lesznek apró lépések, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a riválisaink ugyanígy tesznek majd, ezért a külvilág számára nem biztos, hogy egyértelmű lesz, ha előrelépést érünk el, mert a Ferrari és a Red Bull is haladni fog” – mondta el a pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: