DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Egy szellem kísértette a Mercedest

Lewis Hamilton szerint olyan volt megélni a Mercedes aerodinamikai gyengélkedését a szezon elején, mintha egy visszajáró szellem kísértette volna az autót.

A turbó hibrid korszak 2014-es beköszönte óta most először fordult elő, hogy nem a Mercedes nyerte a konstruktőri világbajnoki címet, ráadásul nemcsak a Red Bull, de a Ferrari is beelőzte őket, így csak a harmadik helyen zárt a csapat.

Lewis Hamilton a Mercedes weboldalán idézte fel a szezon viszontagságait: „Sosem kételkedtem benne, hogy a végén oda fogunk érni, de sok kihívással és kudarccal szembesültünk az utunk során” – kezdte értékelni a 20022-es szezon a hétszeres világbajnok, akinek nem titkolt célja, hogy addig versenyez, amíg nyolcszoros bajnoknak nem mondhatja magát.



„Voltak, amikor nem működtek a fejlesztéseink, és rengeteg dolgot kipróbáltunk, de erről szólt az idei évünk. A bukásról, az egók leépítéséről és a kapcsolataink erősítéséről. Ebből a szempontból igazán erőteljes szezonunk volt.”

 

Egy szellem kísértette a Mercedest

Hamilton elárulta, hogy először Barcelonában mutatkoztak meg annak jelei, hogy akár több is lehet az autóban, mint amit eddig ők ki tudtak belőle hozni: „Utólag kiderült, hogy az egy kissé hamis képet festett az autónkról, hiszen a következő versenyek nehéznek bizonyultak. Olyan volt az egész, mintha egy szellem kísértette volna az autót, ami időnként visszatért.”

„Aztán Franciaországban végre megtettük az első jó lépést, ahol kettős dobogót szereztünk, aztán az austini fejlesztéseink, amik szintén a megfelelő irányba mozdultunk el.”

A hétszeres világbajnok arra is kitért, hogy a Mercedes már az ő megérkezése és Toto Wolff ideje előtt is létezett, s akkor bizony tényleg megéltek rossz időket a csapattagok, ez a szezon pedig csak még inkább összekovácsolta az embereket a Mercedesnél, így a győzelem most már még édesebb lesz, hiszen most egy kicsit letértek a helyes útról.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: