DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: A Mercedes lassú az egyenesben

Olyan dolgokkal kénytelen szembesülni idén a hétszeres világbajnok, amihez egyáltalán nincs hozzászokva. A sokadik mezőnybeli koccanás a rajtnál, illetve hiányzó egyenesbeli sebesség.

Bár a W13-as nem nevezhető most már annyira lassú versenyautónak a mezőnyben, a pályák többségén nem képes felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival. Ausztriában, a sprintfutamon a két Haasszal is meggyűlt a baja a nyolcadik helyért vívott csatában és ha Kevin Magnussen nem távolodik el túlságosan az utolsó három körre Mick Schumachertől, akkor még utóbbit sem tudta volna megelőzni.

A kilencedik rajtkockából indulva már a célegyenes végén összekoccant Pierre Gaslyval, de Hamilton szerencséjére nem sérült meg az autója, csak egy-két pozíciót visszaesve folytathatta a küzdelmet. Albon és Bottas megelőzése még gyorsan és flottul ment, Mick Schumacheren azonban megakadt.

Amíg Mick Schumacher kapta a hajráig kapta a DRS-segítséget, Hamilton nem tudta megelőzni


„A rajt után mindkét oldalamon egészen közel került egy autó (Gasly jobbról), sajnálatos, hogy összekoccantunk, de egyáltalán nem tudtam hova menni, ezért nem is tehettem semmit, hogy elkerüljem” – magyarázta a sprintfutam történéseit Lewis Hamilton egy sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu munkatársa is részt vett.

„A hármas kanyarban ugyanez játszódott le koccanás nélkül. Sajnos meglehetősen lassú vagyok az egyenesekben, úgyhogy maradtam a helyemen (ami ekkor a 11. pozíció volt). Az autóról sok újat nem tudtam meg a sprint alatt, csak azt a fontosat, hogy lassabb, mint a Haas. De vasárnap csak egy lesz előttem, nem kettő.”

„Meg kellett várnom, amíg végre meg tudom törni azt a DRS-vonatot, hogy előrébb jöhessek. A főfutamon így is mindent bele fogok adni” – tekintett előre Hamilton, aki nyolcadik helyével egy pontra tett szert a sprinten. Vasárnap egy jó rajttal egészen bizakodó lehet, mert ezúttal sem Gasly, sem Alonso nincs a környékén, egyedül talán Kevin Magnussen miatt aggódhat, akivel idén már kétszer is összekoccant.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: