Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 26. szerda

Versenybírók

Aludni sem bírt a Vettel büntetéséről döntő Pirro

Megszólalt az a személy, aki a Kanadai Nagydíjon kiosztott vitatott büntetés nyomán a legtöbb rosszindulatú megjegyzést kapta. Az exversenyző Emanuele Pirro azt mondja, rosszul érzi magát, de attól még ez volt a helyes döntés.

részletek

Button: Teljesen elveszik tőlünk a csatákat

A 2009-es világbajnok egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy Sebastian Vettelt megbüntették Kanadában, odaajándékozva ezzel a győzelmet Lewis Hamiltonnak. Szerinte nem érdemelte meg.

részletek

Chandhok: A pályán dőljenek el a csaták

Az egykori Formula-1-es versenyző szerint a jelenlegi büntetési rendszer alapjaiban elhibázott a sportágban. Nincsenek természetes akadályok, a versenybírók döntenek arról, ki érdemel büntetést.

részletek

Nagy szükség lenne a kerék a kerék elleni csatákra

Jolyon Palmer szerint az utóbbi években a Formula-1 hátrányára változott meg a szoros harcok megítélése. Túl sok a büntetés, így senki nem meri feszegetni a határokat. Tíz éve még más volt.

részletek

Coronel: Hamiltont büntetni kellett volna

Az általunk is jól ismert Tom Coronel teljesen megdöbbent a Német Nagydíj végeredményén, hogy egy egyértelmű szabálytalanságot megúszhatott Lewis Hamilton. A versenybírák következetlenek.

részletek

Salo: Következetlenek a versenybírók

Mika Salo fogja Hockenheimben segíteni a versenybírák munkáját, a korábbi finn pilóta pedig elmondta, hogy következetlennek tartja a stewardokat, ami a két Ferrari büntetését illeti.

részletek

Versteppen módosított „idiótázós” véleményén

A Red Bull F1-es pilótája rengeteg negatív véleményt kapott amiatt, mert kritizálta a versenybíróság döntését, és talán a múltból tanulva beismerte, hogy nem úgy gondolta az USA Nagydíj után elhangzottakat.

részletek

Ki a legszigorúbb versenybíró?

Az FIA 2014 óta a versenybíróságban minden futamon egy volt versenyzőt is alkalmaz, akik az esetleges büntetéseknél segítenek. Melyikük a legkeményebb és ki a leglágyabb szívű?

részletek

Nem elég profi az F1 versenybírósága

Az FIA saját döntéshozóit bírálta felül, amikor újabb vizsgálatot indított a Vettel-Hamilton incidens miatt, Sir Jackie Stewart pedig úgy véli, a stewardok nem végzik eléggé profin munkájukat a versenyhétvégék során.

részletek

„Az egész bíráskodás egy hülye, kib****tt cirkusz”

Az orosz pilóta nem kímélte a versenybíróságot, miután kétszer is megbüntették az F1-es Kanadai Nagydíjon, amit végül fel kellett adnia.

részletek

Zanardi rossz véleménnyel van az F1-ről

A száguldó cirkuszban két szakaszban is szereplő, négyszeres paralimpiai bajnok versenyző elmondta, hogyan vélekedik a sportról, és a versenybírók döntéseiről.

részletek

Végre: Elnézőbbek lesznek a versenybírók a pilótákkal

Úgy tűnik, az új korszak egyből érezteti hatását az F1-ben: a Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, hogy ezentúl csak az egyértelmű szabálytalanságokat fogják büntetni.

részletek
Olvastad már?