DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Nem az óvodás kupáért versenyzünk

A dobogóról éppen csak lemaradó Sebastian Vettelnek elege van, hogy a versenybírók döntik el egy-egy verseny sorsát és nem a pilóták, ahogy Ausztriában is a leintés után még nem tudni, ki nyert.

Az Osztrák Nagydíjon mutatott versenytempóját látva sajnálja csak igazán Sebastian Vettel, hogy tegnap, az időmérő döntő szakasza előtt technikai hiba lépett fel a Ferrarinál, így a Q3-ban mért kör nélkül a 10. pozícióban zárt. Ugyan remekül ment a futamon, mégsem az ő teljesítményéről marad emlékezetes a vasárnap, hanem a Leclerc és Verstappen közötti, komoly vitát kiváltó előzés és koccanásról, amiért utóbbi könnyen lehet, hogy büntetést kap.

Ez viszont azt jelentené, hogy mégsem a holland nyert pályafutása során hatodszor, hanem Charles Leclerc életében először és a Honda mégsem szerezné meg 2006 utáni első sikerét. Az egyébként az ügyben kívülállónak számító Vettelnek kezd elege lenni abból, hogy folyamatosan a stewardok kezében van egy-egy futam végső sorrendje.

Vettel a futam elején a későbbi győztes(?) Verstappen előtt volt


„Nem láttam, mi történt pontosan. Ha nem volt sportszerű, akkor nem volt sportszerű. Nem rajongok azért, hogy erről székekben ülő emberek döntsenek. Úgy vélem, ezt mi tudjuk a legjobban megítélni az autóban, ez a versenyzés lényege, nem az óvodai kupáért küzdünk” – nyilatkozta Sebastian Vettel az incidensről.

„Szerintem mindannyian felnőttek vagyunk, vannak idősebbek, vannak fiatalabbak is köztük. De békén kellene már végre hagyni minket” – fakadt ki a sok büntetésre és vizsgálatra a négyszeres világbajnok, akinek még egyik kerékcseréjét is elrontották a futam első felében, mégis mindössze fél másodperc hiányzott ahhoz, hogy Bottast megelőzve felférjen a dobogóra a kilencedik rajtkockából.

„A megfelelő szó talán a majdnem. A tegnapi nap viszont még jobban fáj, látva a mai tempónkat” – utalt az időmérős meghibásodásra Vettel. Egyelőre tehát még fél hatkor is kérdéses, hogy a közel egy órával korábban leintett futamot ki nyerte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: