Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 2. szerda

V6

F1-Archív: Lezárul Senna apasági tesztje

Nem fognak V8-as autók V6-osok ellen versenyezni, Senna apasági tesztje eredménnyel zárult, Schumacher nem tér vissza, a világbajnokok Montoya mellett állnak. Augusztus 11. hírei az elmúlt bő 20 évben.

részletek

BMW: Az F1-es technológia teljesen irreleváns

A BMW egyértelműen kizárta, hogy 2009 után visszatérne a Formula-1-be, ugyanis szerintük teljesen összeférhetetlen a száguldó cirkuszban uralkodó és az utakon lévő technológia.

részletek

A régi motoroktól sokan halláskárosodást szenvedtek

Mikor a V6-os turbók megérkeztek a Formula-1-be, sokan nem voltak elragadtatva a motor hangjától, azonban Andy Cowell, a Mercedes erőforrás részlegének vezetője elmondta, miért jobb a jelenlegi motor.

részletek

Raikkönen: A V6-os motorok már olyanok, mint a V8-asok

Hangban ugyan meg sem közelítik a korábbi V8-as szívómotorokat, de Kimi Raikkönen szerint a hibrid V6-osok hatalmasat fejlődtek sebességben és vezethetőségben az elmúlt években.

részletek

Massa: A mostani F1-es motorok jobbak

Amellett, hogy a hangot nyilván ő maga is hiányolja, Felipe Massa szerint a régi V8-as motorokból, a mostaniakkal ellentétben hiányzott az erő és az agresszivitás. A régi időkből viszont a könnyebb autókat hiányolja.

részletek

Ilyen hangokra kell készülnünk a jövőben

A francia gárda ügyvezető igazgatója beszélt az F1-es erőforrások mostani jellemzőiről. Cyril Abiteboul elárulta az okot, miért egyre halkabbak az új generációs motorok a régebbieknél.

részletek

Wolff: A V10-eseknek esélyük sem lenne

A Mercedes csapatfőnöke is azok táborát erősíti, akik nincsenek megelégedve a motorhanggal. Ugyanakkor úgy véli, a korábbi tízhengeresek nem vennék fel a versenyt a mai modern erőforrásokkal.

részletek

Tesztelték a motorzajnövelő mikrofont

Korábban még csak tervek voltak róla, most viszont már élesben is kipróbálták a Formula-1-ben az új mikrofont, amivel a szurkolói élményt igyekeznek növelni erősebb motorhanggal.

részletek

„A V6-os hibridek semmi jót nem hoztak”

Többen felemelték már szavukat a V6-os hibridmotorok és a jelenlegi motorszabályok ellen, a regulák adta motorkomponensek száma pedig nagyon kevés. Ennyire rossz lenne a jelenlegi megkötés?

részletek

Rossz hír az üvöltő F1-es motorokat akaróknak

A sportág rajongói negyedik éve sírják vissza a fülsiketítő hanggal rendelkező erőforrásokat, a Renault tanácsadójaként dolgozó Alain Prost vélemények azonban nem fognak örülni.

részletek

A Cosworth a visszatérés küszöbén

Rengeteg világbajnoki címet szerzett az F1 hőskorában a Cosworth, de 2013 óta nem láthatjuk a Formula-1-ben. Most nagyon úgy fest, hogy hamarosan ismét a száguldó cirkuszban köszönthetjük a patinás gyárat.

részletek

Villeneuve: Vettel a legjobb

Jacques Villeneuve, a Williams istálló eddigi utolsó világbajnoka, sosem tartotta magában véleményét. Szerinte az idei évben Vettel a legjobb versenyző a mezőnyben.

részletek
Olvastad már?