Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd

TörökNagydíj

Wolff: Dolgoznunk kell a kommunikáción

Nem zavarta a Mercedest, hogy Lewis Hamilton olykor ingerülten reagált a stratégiai döntésekre az F1-es Török Nagydíj hajrájában, mivel a pilóta az autóban ülve nem láthatja át a teljes képet.

részletek

Marko a Mercedesről: „Mintha nyitott DRS-sel mennének”

A Red Bull tanácsadója szerint sokkal gyorsabb volt az isztambuli egyenesekben a rivális csapat autója, ezzel pedig kezdeniük kell valamit, ha továbbra is harcolni akarnak a vb-címért.

részletek

Mazepin elnézést kér Hamiltontól: „Mintha vakon vezettem volna”

Kis híján összeütközött a Haas pilótája a címvédővel, amikor az lekörözte őt Isztambulban: az orosz szerint a piszkos vízpermet tehetett a dologról, amely miatt „mintha vakon vezetett volna”.

részletek

Gasly: A büntetés ellenére az egyik legjobb versenyem volt

Egész hétvégén erős tempót diktált a változékony körülmények között Pierre Gasly és végül alig tíz másodperccel maradt le a dobogóról úgy, hogy még büntetést is kapott a futamon.

részletek

Ocon: Még egy kör és defektet kaptam volna

A mezőnyben egyedüliként egyetlen szett intermediate gumin teljesítette az F1-es Török Nagydíjat az Alpine franciája: bejött a rizikó, hiszen pontot szerzett, de a vége már nagyon necces volt.

részletek

Verstappen: Nehéz lesz a Mercedes ellen

Noha az F1-es Török Nagydíj után ismét ő vezeti az összetett pontversenyt, a Red Bull hollandja szerint a Mercedes előrelépett az utóbbi futamokon, így kemény menetre számít a vb-címért.

részletek

Tsunodát nem érdekelte a Hamilton-csata

A Török Nagydíj egyik meglepetése lehetett Yuki Tsunoda, legalábbis Lewis Hamiltonnak, mivel viszonylag sokáig nem jutott át rajta. A japán teljesen közömbös a csata iránt.

részletek

Vettel: Vállalom a felelősséget, elszúrtam!

36 kör után interekről száraz gumikra váltott Sebastian Vettel a Török Nagydíjon. Ő maga döntött úgy, hogy vállalja a kockázatot, ám balul sült el a dolog. A német vállalja a felelősséget a döntéséért.

részletek

Hamilton sajnálja, hogy nem a saját feje után ment

Lewis Hamilton és a Mercedes ezúttal sem értettek egyet a gumistratégiát illetően, s míg Szocsiban egyértelműen a csapatnak lett igaza, ezúttal talán több pontot hozhattak volna Hamilton megérzései.

részletek

Alonso: Már megint elkerült a szerencse

Talán meg sem lepődött Fernando Alonso azon, hogy a trükkös körülmények között felejthetően alakult a versenye, ettől még bosszantja a dolog. Kijutott neki a jóból – persze a rossz értelemben.

részletek

Leclerc: Mire rájöttünk, mi a helyzet, már késő volt

Bár sokáig autózott a harmadik helyen, sőt, egy ideig vezette is a Török Nagydíjat, végül lemaradt a dobogóról Charles Leclerc. Utólag más stratégiát választana, de akkorra már meg volt kötve a kezük.

részletek

Verstappen elégedett a második hellyel

A második helyen ért célba a Török Nagydíjon, ezzel ismét visszavette a vezetést a világbajnoki összetettben Max Verstappen. A Red Bull pilótája számára eseménytelen versenyen van túl.

részletek