DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Lewis a legrosszabbkor ért utol

Élvezte a Hamilton elleni csatát a mexikói versenyző, aki úgy érzi, Isztambulban az egész hétvégén versenyképes tudott lenni, s örül, hogy az előző balszerencsék után ezt dobogóra is tudta váltani.

Ahogy az Lewis Hamilton motorcserés büntetése után várható volt, a hétszeres világbajnok folyamatosan tört előre a mezőnyben az F1-es Török Nagydíjon. Egy ponton megérkezett bajnoki riválisa, Max Verstappen csapattársa, Sergio Perez mögé, a mexikói azonban remekül védekezett ellene a vizes aszfalton, az egész verseny egyik legszebb jelenetsorát produkálva. Maga a Red Bull-os is élvezte a harcot Hamilton ellen, pedig saját bevallása szerint nagyon nem volt könnyű maga mögött tartania a britet:

perez-hamilton-dppi-csata-isztambul



„Nagyon intenzív csata volt, mert Lewis a versenyem legrosszabb szakaszában ért utol, mivel akkor épp rettenetesen szenvedtem a gumikkal” – nyilatkozta Perez a Motorsport.com hasábjain. „Az első etap nagyon nehéz volt, főleg a vége felé, Lewis pedig igen gyors volt. Azt hiszem, akkor épp ő volt a leggyorsabb a pályán, szóval igen komoly kihívást jelentett magam mögött tartani. Jót csatáztunk, egy ízben még a bokszbejáratnál lévő bóját is el kellett kerülnöm. De összességében jó csata volt, és sikerült is elöl maradnom” – mesélte a mexikói, akinek a védekezése Verstappen vb-reményei szempontjából is kulcsfontosságú lehetett.

Perez a hajrában aztán Charles Leclerc-rel vívott meg a harmadik pozícióért, amit el is csaklizott a ferraris orra elől. A pilóta szerint egy ideje érett már, hogy újra felállhasson a pódiumra: „Hogy őszinte legyek, az utóbbi futamokon nagyon balszerencsés voltam. Monzában a dobogón végeztem, de megbüntettek. Oroszországban is dobogós helyen haladtam három körrel a vége előtt. Már sok-sok verseny óta érett ez. De nyilván jó érzés, főleg egy ilyen futam után, amikor kényelmesen éreztem magam az autóban, és nem igazán volt meg a tempónk ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a Mercedesszel.”

A Red Bull-os összességében is úgy érzi, hogy Isztambulban erősebb formát mutatott, s az időmérőn is csak azért lett mindössze hetedik, tetemes hátrányban Verstappenhez képest, mert a Q3-ra csak egy friss szett lágy abroncsa maradt: „Egyértelműen az egész hétvégén versenyképesebb voltam. Az időmérőn nem volt lehetőségünk ezt megmutatni, mert agresszív volt a stratégiánk, ezzel viszont hátrányba kerültünk a lágy gumikat illetően a kvalifikáción. Úgy gondolom, csak szükségünk lett volna arra a néhány tizedre, ami bennünk volt, mert egész hétvégén jó volt a tempónk, és biztos vagyok benne, hogy jobb időmérőt is teljesíthettünk volna. Szóval egyértelműen látom, hogy egyre inkább eggyé válok az autóval.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: