DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd

TörökNagydíj

Webber: Vettel ilyet sosem csinált korábban

Sebastian Vettel volt az egyetlen versenyző, aki megkísérelte a slickre váltást Isztambulban: a taktika nem jött be, korábbi csapattársa azonban méltatja a német merészségét – a múltban inkább az volt a jellemző rá, hogy másra várt.

részletek

Most már hisz a vb-címben a Mercedes

Volt olyan szakasza az idei F1-es szezonnak, amikor a Red Bull egyértelműen erősebbnek tűnt, a címvédő alakulat vezető pályamérnöke azonban roppant bizakodó a Török Nagydíjon mutatott tempó okán.

részletek

Alpine: Ha féltünk volna a defekttől, gumit cseréltünk volna

A francia istálló ügyvezetője szerint egyáltalán nem tartottak attól, hogy balesetveszélyes Esteban Ocon abroncsa. A Török Nagydíjat kerékcsere nélkül teljesítő pilótánál kockáztattak, kifizetődött.

részletek

Wolff: Nyerhet még idén Valtteri!

10/10-es teljesítménynek ítélte a törökországi produkciót a csapatfőnök. Beismerte, hogy a Mercedes jelenleg kiváló csomaggal rendelkezik, így rajtbüntetés nélkül kettős győzelmet szereztek volna.

részletek

Majdnem a bokszutcába csúszott – de miért úszta meg Perez?

Néhányan megint nem távoztak büntetés nélkül az újabb versenyhétvégéről, voltak megmozdulások, amiket viszont nem is találtak említésre méltónak. Masi ezúttal a Hamilton-Perez lökdösődést magyarázza.

részletek

Brawn: Ilyenkor a csapat is könnyebben hallgat a pilótára

Ross Brawn tetszését elnyerte a Török Nagydíj, amiből jó és kevésbé jó momentumokat egyaránt ki tudott emelni. A nap versenyzőjéről és a stratégiáról is elmélkedett a futam után.

részletek

Norris: A hetedik hely volt a legjobb, amit elérhettünk

Azok után, hogy két héttel korábban kis híján győzni tudott Szocsiban, az F1-es Török Nagydíjon nem találta a ritmust a McLaren pilótája, aki azonban a haloványabb eredmény ellenére sem csalódott.

részletek

Perez: Lewis a legrosszabbkor ért utol

Élvezte a Hamilton elleni csatát a mexikói versenyző, aki úgy érzi, Isztambulban az egész hétvégén versenyképes tudott lenni, s örül, hogy az előző balszerencsék után ezt dobogóra is tudta váltani.

részletek

Ferrari: Hittünk benne, hogy Charles nyerhet

Az F1-es Török Nagydíj egy pontján nem tűnt elképzelhetetlennek, hogy Leclerc kerékcsere nélkül győzhet, végül azonban a dobogóról is lecsúszott. A csapatfőnök ennek ellenére örül, hogy megpróbálták.

részletek

Brundle szerint Hamilton hibázott

A Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi Formula-1-es pilóta, Martin Brundle úgy véli, Hamilton hibázott, amikor megpróbálta felülbírálni a Mercedest a Török Nagydíj utolsó szakaszában.

részletek

Mercedes: Hamilton elszállt volna a végén

Nem lehetett volna kihúzni a Török Nagydíjat kiállás nélkül: Andrew Shovlin Esteban Oconnal érvel, aki teljesítette a futamot egy szetten, de drasztikusan visszaesett a legvégén.

részletek

Hamilton: Nem vagyok dühös a csapatomra

Ingerült üzenetek a csapatrádión, a stratégiát megkérdőjelező nyilatkozat a leintés után – mindezek után Instagram-sztoriban tisztázta az F1-es Török Nagydíjon történteket a Mercedes pilótája.

részletek