DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Nyerhet még idén Valtteri!

10/10-es teljesítménynek ítélte a törökországi produkciót a csapatfőnök. Beismerte, hogy a Mercedes jelenleg kiváló csomaggal rendelkezik, így rajtbüntetés nélkül kettős győzelmet szereztek volna.

A szezon végén Mercedestől elköszönő és Alfa Romeóhoz igazoló Valtteri Bottas céljaként jelölte meg, hogy búcsújáig szeretne győzelmeket szerezni, és tervét meg is valósította a Török Nagydíjon, ahol egy évig tartó nyeretlen szériáját szakította meg. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff reálisnak tartja, hogy érkeznek még futamsikerek a hátralevő hat helyszínen.

„Talán nem ez lesz az utolsó győzelme az idei szezonban. Hihetetlenül versenyzett, könnyedén elhúzott a pole-pozícióból, majd ő volt a leggyorsabb ember a pályán és a legjobb gumikezelés tekintetében. Végig irányítást alatt tartotta a dolgokat és a leggyorsabb kört is megfutotta. Ez tízből tizes teljesítmény” – méltatta a finn versenyzőt Wolff.



„Ez az eredmény a konstruktőri bajnokságban is alapvető szerepet játszhat, ugyanakkor Lewis szempontjából is, hiszen csak Valtteri teljesítménye akadályozta meg Maxot, hogy nyolccal több pontot szerezzen” – mutatott rá, hogy a hibátlanul versenyző Bottasnak köszönhető, hogy az egyéni bajnokságban Verstappen csak 6 pont előnybe került, a konstruktőrök között pedig a Mercedes 36 egységre növelte vezetését.

A szezon során végig örök vitát képezett, hogy a Mercedes W12 vagy a Red Bull RB16B a jobb autó. Wolff nem jelentette ki, hogy ők a gyorsabbak, de elismerte, jelen pillanatban nagyon versenyképes Mercedes állt össze.

„Meggyőződésem, hogy most kiváló csomaggal rendelkezünk. Az autó versenyképes és az volt Törökországban is. Ha nincs a rajtbüntetés, akkor véleményem szerint minden esélyünk meglett volna első és második helyen végezni, így nyolccal több pontot szerezni. Optimistán tekintek a jövőre, az austini pályát is szeretjük, egy újabb lehetőség lesz számunkra. De nincsenek illúzióim, az egyéni bajnokság a legvégéig el fog húzódni” – fogalmazott Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: