DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko a Mercedesről: „Mintha nyitott DRS-sel mennének”

A Red Bull tanácsadója szerint sokkal gyorsabb volt az isztambuli egyenesekben a rivális csapat autója, ezzel pedig kezdeniük kell valamit, ha továbbra is harcolni akarnak a vb-címért.

Noha Max Verstappen második helye révén visszavette a világbajnoki vezetést a Formula-1-es Török Nagydíjat a motorcserés rajtbüntetése után az ötödik helyen befejező Lewis Hamiltontól, a Red Bullnál mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek az isztambuli hétvégével. A Mercedes ugyanis az első edzésektől kezdve jobb tempót mutatott, és Valtteri Bottas kényelmesen be is húzta a győzelmet vasárnap.

perez-hamilton-redbull-mercedes-isztambul-dppi



Különösen egy tényező aggaszthatja az energiaitalosokat: az egyenesekben egyértelműen a W12-es muzsikált jobban. Erre hívta fel a figyelmet Christian Horner csapatfőnök is, de erről beszélt az osztrák ORF-nek Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is, aki szerint akkora az előnye végsebesség terén a riválisnak, mintha ők végig nyitott hátsó szárnnyal mennének:

„Gondolnunk kell valamire, mert olyan gyorsak voltak a Mercedesek az egyenesekben. Majdnem 15 km/h-val gyorsabbak voltak itt, mintha végig nyitott DRS-sel mennének” – nyilatkozta Marko. „Már Silverstone óta ez a helyzet, és a különbség csak nő azóta… Nem tudom, honnan jön ez a motorelőny és mit tudunk tenni vele. Még inkább optimalizálnunk kell a karosszériánkat, hogy ezt újra ki tudjuk egyensúlyozni.”

A Red Bull egyébként állítólag néhány hete az FIA-hoz is fordult, mert trükköt sejtettek a Mercedes hirtelen jött motorteljesítmény-javulása mögött, de a hírek szerint a szövetség elutasította a panaszokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: