DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Red Bull szerint meglepő a Mercedes fejlődése

A Red Bull csapatfőnöke szerint az egyenesbeli tempót tekintve nagyot lépett előre a Mercedes és ez most, Törökországban is megmutatkozott. Szoros hajrára számít.

Max Verstappen aggodalmát fejezte ki a Török Nagydíj után azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi időben mintha fordult volna a kocka a Red Bull-Mercedes erőviszony tekintetében - az elmúlt időszakban inkább a címvédő autója tűnt gyorsabbnak, ezen a futamon pedig Valtteri Bottas gyakorlatilag kérdés nélkül le is győzte a hollandot. Ezt a kérdést Christian Horner csapatfőnök is megkapta a sajtótájékoztatón és bár kicsit elkente a választ, nem tagadta, hogy valóban javult a rivális:

hoer



"Az egyenesbeli tempójuk egy jelentős lépést tett előre. Korábban alacsonyabb szárnyállással tudtuk velük tartani a lépést, ez viszont változott, ezen a pályán például Lewisnak nagyobb szárnyállással is komoly előnye volt az egyenesben. Igazából meglepő, hogy milyen lépést tettek meg az erőforrásukkal kapcsolatban" - reagált a dolgok változására Horner a Formula.hu jelenlétében.

A csapatfőnök azt is elmondta, hogy a hátralévő futamok alatt ez az erősorrend azért folyamatosan változhat, Austint Lewis Hamilton pályájának nevezte, de hozzátette, hogy Mexikóban és Brazíliában szerinte inkább ők lehetnek majd előnyben - míg a szezon utolsó három helyszíne számára egyelőre sötét ló ebből a szempontból. Kérdésre azt is elismerte, hogy nem biztos, hogy a meglévő motorokkal kibírják már az idényt, de jelen állás szerint úgy számolnak, hogy több cserére és büntetésre nem lesz szükségük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: