DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mazepin elnézést kér Hamiltontól: „Mintha vakon vezettem volna”

Kis híján összeütközött a Haas pilótája a címvédővel, amikor az lekörözte őt Isztambulban: az orosz szerint a piszkos vízpermet tehetett a dologról, amely miatt „mintha vakon vezetett volna”.

Nagyjából a Formula-1-es Török Nagydíj féltávjánál jártunk, amikor Lewis Hamilton lekörözni készült Nyikita Mazepint, az újonc azonban az ideális íven maradt a 11-es kanyarnál, így a páros kis híján összeütközött. Michael Masi elmondása szerint ugyan a felügyelők jegyezték az esetet, de arra jutottak, hogy nem szükséges vizsgálódni.

mazepin-isztambul-dppi



Maga Mazepin arról számolt be, hogy annyira piszkos volt az esős isztambuli pályán felvert vízpermet, hogy gyakorlatilag semmit sem látott, ezért elnézést fog kérni a Mercedes versenyzőjétől – szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Először is, rettenetesen sajnálom Lewist. Panaszkodtam a csapatnak, hogy nem látok semmit a tükrökben, ezért pontos tájékoztatásra van szükségem arról, hol van a többi autó, mert a vízpermet miatt – amely nem volt a legtisztább itt Törökországban, mert rászáradt – vakon vezettem. Ha ilyen sok autó előz meg és köröz le, akár nem is egyszer, hanem kétszer, akkor ez kész katasztrófa. Örülök, hogy sikerült megúsznom, de meg fogom keresni Lewist és elnézést kérek tőle.”

Nemcsak a Haas orosz versenyzője panaszkodott amúgy a piszkos vízpermetre a törökországi futam után. Lando Norris például elmondta, hogy a rajtrácsra kivezető körén alig látott, így aggódott is a rajt utáni körök miatt – a McLaren-pilóta szerint olyan volt a spray, mintha nem is tiszta, hanem olajos vizet vertek volna fel az autók. Yuki Tsunoda egyébként ugyancsak részben a piszkos permetet okolta a megforgásáért, amely miatt félresiklott az addig jól alakuló futama.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: