DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly: A büntetés ellenére az egyik legjobb versenyem volt

Egész hétvégén erős tempót diktált a változékony körülmények között Pierre Gasly és végül alig tíz másodperccel maradt le a dobogóról úgy, hogy még büntetést is kapott a futamon.

Az esős harmadik szabadedzésen már szombaton is villantott az Alpha Tauri francia pilótája, amikor is a leggyorsabbnak bizonyult a gyakorlás során. Ezután az időmérőn a negyedik rajtkockát szerezte meg és bár a rajtnál koccant Fernando Alonsóval, amiért meg is büntették öt másodpercre, mégis a remek hatodik helyen zárta a Török Nagydíjat.

Végig erős tempót diktált és a hajrában kevésen múlott, hogy Lewis Hamiltont is elkapja az ötödik helyért. „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a legjobb hat között zárnom. Úgy gondolom, talán ez volt az egyik legjobb teljesítményem az egész szezonban, különösen értékes ez a nehéz körülmények miatt” – ecsetelte véleményét Pierre Gasly a leintés után.

Gasly megtette a magáét, kis híján elkapta Hamiltont a büntetése ellenére is


„Kifejezetten jónak tartom, hogy mindössze tíz másodperccel maradtam el a befutónál a dobogós helytől, ahhoz képest, hogy még öt másodpercre meg is büntettek. Az első kanyaros koccanás nagyon balszerencsés volt, Sergio (Perez) és Fernando (Alonso) közé kerültem egy szendvics közepére. Éppen csak összeértünk, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy Alonso megperdüljön, szeretnék elnézést kérni tőle ezért.”

„Ezután azonban a tempóm kimondottan erős volt, egész hétvégén nagyon elégedett voltam az autó teljesítményével. Mindig jó érzés, amikor péntektől kezdve folyamatosan érezhető, hogy gyorsak vagyunk” – tette hozzá Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: