DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Nehéz lesz a Mercedes ellen

Noha az F1-es Török Nagydíj után ismét ő vezeti az összetett pontversenyt, a Red Bull hollandja szerint a Mercedes előrelépett az utóbbi futamokon, így kemény menetre számít a vb-címért.

Max Verstappen a második helyen zárta a Formula-1-es Török Nagydíjat Valtteri Bottas, így mivel a motorcsere miatt a 11. rajtkockából startoló Lewis Hamilton az ötödik pozícióban futott be, a holland ismét visszavette a vezetést az egyéni világbajnokságban: hat versennyel a vége előtt hat pont az előnye a brittel szemben. A Red Bull-os ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy akárcsak két hete Szocsiban, úgy most Isztambulban is egyértelműen gyorsabb volt a Mercedes, miközben ők nem igazán voltak versenyképesek, ez pedig nem feltétlenül biztató a vb-küzdelmeket illetően:

verstappen-isztambul-podium-redbull



„Az esőben is úgy tűnt, hogy van némi előnyük” – jegyezte meg a Motorsport.com által idézett Verstappen a futam után. „Ki kell elemeznünk természetesen, hogy miért nem voltunk versenyképesek itt, és úgy gondolom, tényleg előreléptek valamelyest. Még a bajnoki vezetés ellenére sem lesz könnyű dolgunk. Szerintem már a hétvége kezdete előtt elmondtam, hogy eddig nagyon jó évünk van. Nem váltja meg a világot számomra, ha elsőként vagy másodikként végzek majd végül. De mindig a legjobbamat fogom nyújtani. Meglátjuk majd Austinban, hogyan mennek a dolgok. Nem fogjuk feladni, mindig a legjobbra törekszünk. Remélhetőleg elég lesz ez a bajnokság végén. De ha nem, akkor sem fogok kevesebbet aludni.”

A holland pilóta arról is beszélt, hogy a kerékcseréje után már nem is igazán próbált menni Bottasszal, mivel érezte, hogy tempóból esélye sincs a Mercedes finnjével szemben: „Ha figyelembe vesszük a teljes hétvégét és azt, hogy kissé lassabbak voltunk a Mercedeshez képest, elég jó versenyt futottunk. Egy ponton sem tudtam támadni Valtterit, remekül menedzselte a futamát és jól vigyázott a gumikra is. Emellett Charles is szorosan ott jött mögöttem az első etapban, neki is jó volt a tempója.”

„Egy ponton úgy éreztem, elfogytak a gumik, már teljesen slickké váltak, úgyhogy eléggé trükkös volt a helyzet egy ilyen állapotban lévő pályán. Ezért úgy döntöttünk, kiállunk, aztán húsz körrel a vége előtt úgy határoztunk, csak behozzuk a célba az autót. Nem volt meg a tempóm amúgy sem, hogy Valtterivel harcoljak, úgyhogy nem volt szükség arra, hogy két-három másodpercre kövessem őt. Igazából csak a gumikat óvtam, hogy eljussak a végéig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: