Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 19. szerda

Szabály

Kijelzőket aggatnának az F1-es autókra

Sajtóértesülések alapján azt tervezik az F1-ben, hogy 2021-től kijelzőket helyeznek el az autók különböző pontjaira. A karosszéria mellett a kerékfelnik is digitálissá válnának.

részletek

FIA-vizsgálat: Szabályt szeghetett a Mercedes

A Nemzetközi Szövetség vizsgálódni kezdett a világbajnoki címvédő istállóval szemben, mivel erősen felmerült a gyanú, hogy a Mercedes nem tartotta be a kötelező, kéthetes nyári leállást.

részletek

A Mercedesnél a leintésig félhetnek

Hiába vezetett komoly előnnyel a két Mercedes a riválisok előtt, az idei évtől kezdve a leintésig nagy stresszben vannak a Mercedes szakemberei a leggyorsabb körért vívott utolsó körös harcok miatt.

részletek

Drasztikusan jobban kopó Pirellik jöhetnek jövőre

Az F1 vezetői azon igyekeznek, hogy minél több izgalmat vigyenek a sportba. Ennek érdekében az abroncsok kopásának mértéke alaposan megnőhet 2020-tól, a Pirelli azonban ezt nem szeretné.

részletek

A csapatok félnek a Q4-es ötlettől

Egy új kezdeményezés szerint a jövőben nem három, hanem négy részre osztanák az időmérő edzést, ám az istállók szerint ehhez túl kevés abroncsot kapnak, így vonakodnak támogatni.

részletek

Másfélszer több előzésre számíthatunk

Az FIA számított arra, hogy Melbourne-ben nem érnek majd sokat az új szabályok, a folytatásban azonban ennél jóval többet várhatunk az aerodinamikai változtatásoktól.

részletek

A Red Bull-Honda már most a rajtbüntetésekre készül

A bikák főtanácsadója nem titkoltan fontosabbnak tartja idén a sebességet, mint a megbízhatóságot, ennek megfelelően a Honda eleve nem is évi három erőforrással számol, hanem jóval többel.

részletek

Eltűnhet a parti mód az időmérőkön

Különösen a Mercedes és a Ferrari volt képes drasztikusan javítani az időmérők harmadik szakaszában, ám most az FIA egy szabályváltozással hadat üzent egy komoly kiskapunak. Feltörhet a Renault?

részletek

Ezek a szabályok is változnak idén az F1-ben

Nem az autók kinézete lesz az egyedüli újdonság az új szezonban. Sorra vettük, mi változik a versenyzők minimumtömegétől a rajtbüntetéseken át a gépátvétel megszüntetésétől a kockás lámpáig.

részletek

Több üzemanyag, sokkal jobb versenyek?

Egyre több F1-es szakember vélekedik úgy, hogy ha nem lenne ennyire szabályozva az elfogyasztható maximális üzemanyagmennyiség, sokkal inkább visszatérnének az izgalmak a sportágba.

részletek

Ricciardo: Most sem növesztünk sörhasat

Az új szabályok szerint külön mérendő a pilóta és a versenyautó súlya, így némi túlsúly nem jelent már problémát. A hétszeres futamgyőztes így sem gondolja, hogy a pilóták hirtelen sörhassal jelennek meg.

részletek

Muszáj volt új szabályt hozni az F1-ben

Az FIA szerint jelentősen csökkenhet a hátul érkező autó problémája a következő szezonban, de ha nem tettek volna semmit, akkor folyamatosan romlana a helyzet a továbbiakban.

részletek
Olvastad már?