DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap

Surtees

Retro – A „szél fiának” sztorija

Bizony, a motorsport hőskorának egyik brit mohikánja, John Surtees már öt éve nincs velünk. Joh Surtees egy olyan páratlan idol volt, aki kettő és négy keréken is révbe ért. Big respect, Big John!

részletek

Világbajnokok levezető évei középcsapatban

Persze lehet, hogy az Alfa Romeo Sauber 2020-ig betör az élmezőnybe, de valószínűbb, hogy Kimi Raikkönennek utolsó két évében már nem fog sok fejfájást okozni a dobogókért való küzdelem. Összegyűjtöttünk néhány világbajnokot, akik nem a csúcson, hanem a középmezőnyben fejezték be.

részletek

Fejezetek Surtees kalandos életéből

A véletlennek köszönhetően indult első motorversenyén, gyorsabb volt Mossnál, mikor autóba ült át, az F1-es vb-címét eldöntő csapatutasítás pedig elmondása szerint csak mítosz: három sztorit hoztunk el John Surteesről.

részletek

Elment egy legenda: 83 évesen elhunyt John Surtees

Nagyon szomorú hír rázta meg a világ autósportját: 83 éves korában elhunyt "Big John" azaz John Surtees, az egyetlen versenyző, aki autóval és motoron is világbajnok lett - egyúttal a legidősebb F1-es világbajnok.

részletek

Retro – Két csapattal nyerni egy évben

John Surtees dominálta az 1966-os év mexikói szezonzáróját a Cooperrel – úgy, hogy az év korábbi részében már a Ferrarival is győzött. Piros autót ezúttal hiába keresett bárki a mezőnyben.

részletek

Retro – Győzelem 11 év szünet után

Akárcsak John Surtees, ő is világbajnoki címeket nyert motoron – két keréken még honfitársánál is eredményesebb volt –, aztán F1-re váltott. Hosszú-hosszú kihagyás után újra elindult a világ legveszélyesebb motorversenyén, ahol szenzációs győzelmet ért el.

részletek

Berger: A fejvédővel még Senna is élhetne

Az F1-ben 210 futamot lehúzó osztrák expilóta a budapesti Nagy Futam alatt nyilatkozott a Formula.hu-nak, elmondva véleményét a Red Bull által Szocsiban tesztelt fejvédőről.

részletek

Retro – Mike the Bike

Legendás motorversenyző, aki az F1-ben is dobogókig jutott, John Surtees mellett az egyetlen, aki két és négy keréken is igazán jeles eredményeket ért el – 1981-ben e napon hunyt el Mike Hailwood.

részletek

Videó: Senna 10 világbajnokot győzött le

Eddig ismeretlen videó került elő Ayrton Sennáról: a brazil egy egyszeri alkalommal megrendezett, 20 fős versenyt nyert meg, s a mezőny fele már F1-es világbajnok volt, vagy az lett később.

részletek

Retro – Motokrosszosból F1-es pilóta

Több mint egy évtizedig kétkerekűkkel versenyzett a svéd Conny Andersson, aki a maga idejében a legidősebb Formula-1-es újonc volt, és övé az egyik legrövidebb pályafutás is: öt verseny alatt 9 kör.

részletek

Retro – Világbajnokot szerződtet a Honda

Alonso és Button személyében 2015-ben két bajnokkal tért vissza a Honda: csaknem fél évszázaddal korábban szintén az F1 egyik legjobbját csábították magukhoz. Akkor egy győzelem lett az eredmény.

részletek

De ki volt Hermanos Rodriguez?

Csupán egyetlen pályán rendeztek Mexikói Nagydíjat, de az F1 harmadszor tér vissza az Autodromo Hermanos Rodriguezre: itt nyert először a Honda, és állt első ízben dobogóra Schumacher. Az érdekességeket az FIA verseny előtti sajtóközleményéből gyűjtöttük össze.

részletek