DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök

Surtees

Átkos százasok - A Ferrari jubileumi futamai

Kilenc lehetőségből csak egyszer győztek, és a 18-ból csak négyszer végeztek a dobogón. A Ferrarinál több mint fél évszázada várnak arra, hogy elsőként intsék le őket egy jubileumi versenyükön.

részletek

Massa: Ott segítek majd, ahol csak tudok

A brazil versenyző küldetésének érzi, hogy segítse az F1, és en bloc az autósport biztonsági fejlesztéseit, ugyanis társaival ellentétben ő túlélte a fejére mért ütést az autóban ülve.

részletek

"Egy nap bevezetik a zárt pilótafülkéket"

Justin Wilson elvesztése ismét felhozta az évek óta köztudatban lévő zárt pilótafülkék témáját - Charlie Whiting szerint elkerülhetetlen lesz, hogy egy napon bevezessék őket az F1-ben.

részletek

Retro – F1-es futamot nyer a motoros

1963-ban épp ezen a napon állt John Surtees először Formula-1-es dobogó legtetején. Fölényes győzelmet szerzett a Nordschleifén, ahol az igazi csatát ellenfele, Jim Clark műszaki hibája akadályozta meg.

részletek

Retro – Túl korán ment el a bajnok fia

Az egykori gyorsasági motoros és F1-es bajnok John Surteesnek 75 esztendősen kellett megélnie, hogy saját fiát gyászolja: 2009-ben ezen a napon hunyt el a Brands Hatch-i F2-es futamon Henry Surtees.

részletek

Senna világbajnok McLarenjét vezette Button

Múlt, jelen és jövő randevúzott egymással szombaton, a 2015-ös Goodwood Sebességfesztivál második napján. Jenson Button és Felipe Massa is egy-egy legendás F1-es gépet hajtott.

részletek

Retro - Fél mezőny búcsúzott az első körben

Az 1966-ban ezen a napon rendezett Belga Nagydíjon annyi eső esett, amire ma talán már a safety car sem merészkedne ki. Az autójába szorult Jackie Stewart viszont ekkor döntötte el, hogy a biztonság élharcosa lesz.

részletek

Retro – Érdekességek John Surtees életéről

1934. február 11-én született meg John Surtees, az egyetlen versenyző, aki két és négy keréken is világbajnok tudott lenni. Születésnapja alkalmából néhány kevésbé ismert tényt gyűjtöttünk össze róla.

részletek

Surtees: Vettelnek meg kell találnia önmagát

Az egykori F1-es világbajnok Sebastian Vettel ferraris átigazolásáról alkotott véleményt. Szerinte ki fog fizetődni, hogy az istálló új csapatfőnököt nevezett ki Mattiacci helyett.

részletek

Legendák a duplapontos finálé ellen

Egyre közeleg a hírhedt Abu Dhabi Nagydíj, amelyen kettőzött pontokat fognak kiosztani. Az F1 három legendás alakja – 4 világbajnoki cím és 49 győzelem tulajdonosai – kritizálták az új szabályt.

részletek

Retro – Az egyik legdrámaibb idényzáró

John Surtees 1964-ben ezen a napon lett az egyetlen versenyző, aki az F1-ben és a gyorsasági motorozásban is világbajnok lett – úgy, hogy pár perccel előbb még úgy tűnt, esélye sincs nyerni.

részletek

Retro – Surtees életben tartja álmát

Ismételten egy Olasz Nagydíjra emlékezünk: az 1964-es monzai győzelmével tett hatalmas lépést a történelmi siker felé John Surtees, aki egyedüliként lett két és négy keréken is világbajnok.

részletek