DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa: Ott segítek majd, ahol csak tudok

A brazil versenyző küldetésének érzi, hogy segítse az F1, és en bloc az autósport biztonsági fejlesztéseit, ugyanis társaival ellentétben ő túlélte a fejére mért ütést az autóban ülve.

Henry Surtees, 2009, Brands Hatch; Felipe Massa, 2009, Hungaroring; Jules Bianchi, 2014, Suzuka; Justin Wilson, 2015, Pocono - a négy pilóta mindegyike fejsérülést szenvedett különböző balesetek következtében, de csak a brazil pilóta épült fel bukása után, a többiek sajnos mind életüket vesztették. Nem csoda, hogy Massa kötelességének érzi a segítségnyújtást a biztonsági fejlesztések terén, hiszen ő is napokig lebegett élet és halál között a budapesti Állami Egészségügyi Központban hat évvel ezelőtt.



„Szomorú, ami történt, a lehető legjobbakat kívánom a családjának és az egész motorsport-világnak” - nyilatkozta Massa a Motorsport.com-nak Wilsonnal kapcsolatban. „Teljes mértékben támogatom a biztonsági változtatásokat, bár nem hiszem, hogy a zárt pilótafülke lenne a legjobb megoldás, de találnunk kell valamit, amivel növelni lehetne a pilóták biztonságát. Ha segítség kell, elérhető vagyok, mert a biztonság mindig is kritikus pontját képezte a sportágunknak.”

A brazil versenyző áldottnak érzi magát azok után, hogy a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén, 259 km/h-s sebességnél fejen találta egy, Rubens Barrichello autójából származó rugó, de kilenc nappal a balesetet követően már elhagyhatta Magyarországot, hogy otthon folytassa rehabilitációját. „Azért vagyok szomorú, mert velem is hasonló baleset történt. Áldottnak érzem magam, hiszen szerencsém volt tovább folytatni a versenyzést. Nagyon sajnálom őt, a családját, minden pilótát, aki ismerte őt, és azokat, akik a barátai voltak. Ez az egész motorsport számára szomorú pillanat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: