DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Senna világbajnok McLarenjét vezette Button

Múlt, jelen és jövő randevúzott egymással szombaton, a 2015-ös Goodwood Sebességfesztivál második napján. Jenson Button és Felipe Massa is egy-egy legendás F1-es gépet hajtott.

Button Ayrton Senna 1991-es McLarenjét, az MP4/6-os kódjelű legendás modellt, míg Massa a Williams 1989-es F1-es versenygépét, az FW B13-at vezethette szombaton a Goodwood Sebességfesztiválon, ahová Buttont felesége, Jessica is elkísérte.

 

Button Senna McLaren MP4/6-osában

A Formula-1 régi nagy legendái közül is többen tiszteletüket tették Goodwoodban e napon, így Button és a kilátogatók találkozhattak többek között Sir Stirling Mosszal, John Surteesszel, Damon Hill-lel, vagy épp Pierluigi Martinivel is.

Massa-interjú

A gyorsasági-motoros világbajnokság hőskori legendája, Giacomo Agostini is nyeregbe pattant, és hajdani versenygépén, az MV Agustán húzta tövig a gázkart a nézők szórakoztatására, akik találkozhattak a helyszínen Jean Ragnottival, Kris Meeke-kel, Brendon Hartley-vel, JJ Lehtóval, Robby Gordonnal vagy épp Hannu Mikkolával is.

Utóbbi pilóta a B-csoportos Audi Quattro S1-gyel tett meg egy látványos bemutatókört. Íme:

A múlt és a jelen mellett bizonyos értelemben a jövő is felvonult szombaton Goodwoodban, hiszen a közönség most először láthatta nyilvános keretek között az Aston Martin Vulcant vagy épp a Ferrari FXX-K-t, íme:

Aston Martin Vulcan

Ferrari FXX-K

BJ Baldwin és a Chevrolet Custom menete is látványosra sikeredett, míg több autó a szalmabálákkal is közelebbről megismerkedett…

BJ Baldwin és a Chevrolet Custom

Lamborghini vs. szalmabála

Jaguar XJ-R vs. szalmabála

Toyota Tundra vs. szalmabála 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: