Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 3. péntek

Moss

Retro – A legnagyobb autóversenyző

1995-ben ezen a napon hunyt el a sokak által minden idők legnagyobb autóversenyzőjének tartott ötszörös F1-es bajnok Juan Manuel Fangio – a Maestro alakját általa mondott és róla szóló szavakkal idézzük meg.

részletek

Gyászol az F1: Elhunyt Sir Stirling Moss

Húsvét reggelén távozott az élők sorából Sir Stirling Moss, mindenidők egyik, ha nem a legsokoldalúbb versenyzője. 90 éves korában, hosszú betegség után hunyt el, nyugodjon békében!

részletek

Ecclestone mindenkit meglepett, szerinte ő a legjobb pilóta a világon

Átfogó választ adott Bernie Ecclestone arra a kérdésre, ki a valaha volt legjobb F1-es versenyző a világon. Schumacher és Hamilton még a legjobb háromba sem fért be az F1 korábbi ura szerint.

részletek

A legidősebb élő nagydíjgyőztesek

Szombaton Stirling Moss bejelentette, hogy nem szerepel többé nyilvánosan, a hét pedig szomorú hírrel, a 86 esztendős Dan Gurney halálával kezdődött. Összegyűjtöttük a tíz legidősebb embert, aki F1-es versenyt nyert.

részletek

Stirling Moss végleg visszavonul

A motorsport egyik nagy legendája, Sir Stirling Moss úgy döntött, 88 évesen visszavonul a közéleti szereplésektől és csak családjára és egészségére összpontosít. Ezt fián keresztül üzente a világnak.

részletek

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik az F1-ben

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Öt hónap után kiengedték a kórházból Stirling Mosst

Hosszú ideig nem kaptunk hírt a mellkasi fertőzéssel ápolt versenyzőlegendáról, most azonban örömteli információ érkezett Mossról. Hétvégén már otthonról nézi a Spanyol Nagydíjat.

részletek

Retro – Az elfeledett mókamester-világbajnok

Rövid életre készült, s végül nem is adatott neki hosszabb – de igyekezett minden percét kihasználni, kollégái pedig nem csupán sebességéről, hanem elképesztő személyiségéről és őrült tréfáiról is megemlékeztek halála után.

részletek

Retro – Győzelem bokszkiállás nélkül

Több szempontból is történelmi volt Stirling Moss argentínai F1-es sikere 1958-ban: nem csupán a későbbi világbajnok Cooper első győzelmét szerezte, hanem a legelső farmotoros diadalt is. Mindezt egy olyan húzásnak köszönhetően, melyet ma gumistratégiának neveznénk.

részletek

Kórházban a 87 éves F1-es legenda

Ma tudódott ki, hogy mellkasi fertőzés miatt karácsony óta kórházban fekszik Stirling Moss. Állapota kezdetben súlyos volt, de azóta jelentősen javult, ő maga pedig jó hangulatban van.

részletek

Retro - Aki miatt a Ferrari is bekékült volna

1929-ben ezen a napon született Sir Stirling Moss, az F1 történetének legidősebb jelenleg még élő futamgyőztese, aki számos különleges tettet hajtott végre karrierje során, csak éppen bajnoki címet nem szerzett.

részletek

Tényleg sportautózássá válhat az F1?

Napjainkban egyre több szempontból lehet hasonlóságokat találni a sprintversenyként számon tartott F1 és a hosszútávú versenyzésről szóló sportautózás között. Ha fedél kerül a formulaautók pilótafülkéjére, még eggyel több lesz a kapcsolat.

részletek
Olvastad már?