DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

Moss

F1-Archív: Webbert frusztrálja Schumacher

A háborgás napja volt június 19. ebben az évezredben az F1-es hírek alapján: Hamilton a rádiós tilalom, Coulthard a felvezető körös szabály miatt zsörtölődött, ellenérzéseket váltott ki a szuperlicensz és a hatautós USA Nagydíj.

részletek

Gyászol az F1: Elhunyt Sir Stirling Moss

Húsvét reggelén távozott az élők sorából Sir Stirling Moss, mindenidők egyik, ha nem a legsokoldalúbb versenyzője. 90 éves korában, hosszú betegség után hunyt el, nyugodjon békében!

részletek

Ecclestone mindenkit meglepett, szerinte ő a legjobb pilóta a világon

Átfogó választ adott Bernie Ecclestone arra a kérdésre, ki a valaha volt legjobb F1-es versenyző a világon. Schumacher és Hamilton még a legjobb háromba sem fért be az F1 korábbi ura szerint.

részletek

A legidősebb élő nagydíjgyőztesek

Szombaton Stirling Moss bejelentette, hogy nem szerepel többé nyilvánosan, a hét pedig szomorú hírrel, a 86 esztendős Dan Gurney halálával kezdődött. Összegyűjtöttük a tíz legidősebb embert, aki F1-es versenyt nyert.

részletek

Stirling Moss végleg visszavonul

A motorsport egyik nagy legendája, Sir Stirling Moss úgy döntött, 88 évesen visszavonul a közéleti szereplésektől és csak családjára és egészségére összpontosít. Ezt fián keresztül üzente a világnak.

részletek

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik az F1-ben

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Öt hónap után kiengedték a kórházból Stirling Mosst

Hosszú ideig nem kaptunk hírt a mellkasi fertőzéssel ápolt versenyzőlegendáról, most azonban örömteli információ érkezett Mossról. Hétvégén már otthonról nézi a Spanyol Nagydíjat.

részletek

Retro – Az elfeledett mókamester-világbajnok

Rövid életre készült, s végül nem is adatott neki hosszabb – de igyekezett minden percét kihasználni, kollégái pedig nem csupán sebességéről, hanem elképesztő személyiségéről és őrült tréfáiról is megemlékeztek halála után.

részletek

Retro – Győzelem bokszkiállás nélkül

Több szempontból is történelmi volt Stirling Moss argentínai F1-es sikere 1958-ban: nem csupán a későbbi világbajnok Cooper első győzelmét szerezte, hanem a legelső farmotoros diadalt is. Mindezt egy olyan húzásnak köszönhetően, melyet ma gumistratégiának neveznénk.

részletek

Kórházban a 87 éves F1-es legenda

Ma tudódott ki, hogy mellkasi fertőzés miatt karácsony óta kórházban fekszik Stirling Moss. Állapota kezdetben súlyos volt, de azóta jelentősen javult, ő maga pedig jó hangulatban van.

részletek

Retro - Aki miatt a Ferrari is bekékült volna

1929-ben ezen a napon született Sir Stirling Moss, aki számos különleges tettet hajtott végre karrierje során, csak éppen F1-es bajnoki címet nem szerzett.

részletek

Tényleg sportautózássá válhat az F1?

Napjainkban egyre több szempontból lehet hasonlóságokat találni a sprintversenyként számon tartott F1 és a hosszútávú versenyzésről szóló sportautózás között. Ha fedél kerül a formulaautók pilótafülkéjére, még eggyel több lesz a kapcsolat.

részletek