Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 3. vasárnap

Sárgazászló

Téves riasztás miatt úszta meg Hamilton

Véletlenül nyomták be a dupla sárga zászlós jelzést, amely miatt vizsgálták a Mercedes címvédőjét, akit így nem is büntettek. A Mazepin-feltartás miatt megrovást kapott a brit.

részletek

Alonso megúszta büntetés nélkül az „év legjobb szombatját”

Dupla sárga zászlós kihágás miatt vizsgálták, de végül nem szankcionálták az isztambuli időmérő után a spanyolt, aki így az ötödik helyről vághat neki vasárnap az F1-es Török Nagydíjnak az Alpine-nal.

részletek

Miért nem büntették már szombaton Hamiltont?

Előbb felmentették, a Red Bull óvásának helyt adva azonban végül mégis három hellyel hátrébb sorolták a címvédőt az F1-es Osztrák GP rajtja előtt. Az indoklás azonban mindkét esetben furcsa.

részletek

Ricciardo elvette a sárgánál, ahol Hamilton nem

Ismét robbant az internet, mert Lewis Hamiltont nem büntették meg azért, amiért Max Verstappentől tavaly elvették a pole-pozíciót. Ricciardo lassított a sárga jelzésnél, jutalma a 10. pozíció.

részletek

Verstappen továbbra is sajátjának tekinti a mexikói pole-pozíciót

A holland ász még mindig nem tudta teljesen elengedni a Mexikóban kapott rajtbüntetését és úgy számol, hogy háromszor szerezte meg eddig az első rajtkockát. Ezzel akkor a győzelmet is elbukta.

részletek

Sainz szabálytalan volt, mégis megúszta a büntetést

Carlos Sainz pályafutása első dobogós helyezését ünnepelhette Brazíliában, pedig az adatok alapján egyértelműen szabálytalankodott a sárga zászlós jelzésnél. Miért úszhatta meg mégis?

részletek

Verstappen: Hamiltont a sárga zászló mentette meg

Max Verstappen az utolsó körökben majdnem elkapta Lewis Hamiltont, de a hosszú egyenes végi sárga jelzés miatt nem előzhetett. Ráadásul a Red Bull padlólemezén is jókora sérülés volt.

részletek

Marko: Verstappennek ideje sem volt reagálni Bottas balesetére

A Red Bull főtanácsadója kissé furcsa indokkal védte meg vezérpilótáját. Helmut Marko szerint Verstappen nem tudott reagálni a csattanásra, de ennek maga a versenyző mondott ellent.

részletek

Hamilton súlyos büntetést kért Verstappenre

Lewis Hamilton, amint megtudta, hogy a holland tudatosan nem lassított Bottas becsapódásának helyszínén, azonnal szigorú büntetésért kiáltott, mivel a sárga zászló nem játék az autósportban.

részletek

Retro – Amikor el akarták törölni a sárga zászlókat

Igen, ilyen ígéret is elhangzott az F1-ben az előző évtizedben: egy éven belül sebességkorlátozással akarták kiváltani a sárga zászlókat, két éven belül pedig a biztonsági autót. Semmi sem lett belőle.

részletek

Örülnek a pilóták a szigorúbb szabálynak

Ezentúl nem lesz elég épphogy elvenni a gázt dupla sárga zászlók hatálya alatt, a versenyzőknek megtiltották, hogy ilyenkor javítsanak időmérős körökön. Az F1-es pilóták örülnek, hogy tisztáztak egy kétértelmű szabályt.

részletek

Új szabály: Dupla sárgánál nincs gyorskör

Úgy tűnik, az FIA-nak végre sikerült döntésre jutnia abban a Magyar Nagydíj hétvégéjén kirobbant kérdésben, hogy hogyan is ítélkezzen a gyorskörök felett, amikor az időmérőn sárga zászlókat lengetnek.

részletek