Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 24. hétfő

Sárgazászló

Alonso megúszta büntetés nélkül az „év legjobb szombatját”

Dupla sárga zászlós kihágás miatt vizsgálták, de végül nem szankcionálták az isztambuli időmérő után a spanyolt, aki így az ötödik helyről vághat neki vasárnap az F1-es Török Nagydíjnak az Alpine-nal.

részletek

Miért nem büntették már szombaton Hamiltont?

Előbb felmentették, a Red Bull óvásának helyt adva azonban végül mégis három hellyel hátrébb sorolták a címvédőt az F1-es Osztrák GP rajtja előtt. Az indoklás azonban mindkét esetben furcsa.

részletek

Ricciardo elvette a sárgánál, ahol Hamilton nem

Ismét robbant az internet, mert Lewis Hamiltont nem büntették meg azért, amiért Max Verstappentől tavaly elvették a pole-pozíciót. Ricciardo lassított a sárga jelzésnél, jutalma a 10. pozíció.

részletek

Verstappen továbbra is sajátjának tekinti a mexikói pole-pozíciót

A holland ász még mindig nem tudta teljesen elengedni a Mexikóban kapott rajtbüntetését és úgy számol, hogy háromszor szerezte meg eddig az első rajtkockát. Ezzel akkor a győzelmet is elbukta.

részletek

Sainz szabálytalan volt, mégis megúszta a büntetést

Carlos Sainz pályafutása első dobogós helyezését ünnepelhette Brazíliában, pedig az adatok alapján egyértelműen szabálytalankodott a sárga zászlós jelzésnél. Miért úszhatta meg mégis?

részletek

Verstappen: Hamiltont a sárga zászló mentette meg

Max Verstappen az utolsó körökben majdnem elkapta Lewis Hamiltont, de a hosszú egyenes végi sárga jelzés miatt nem előzhetett. Ráadásul a Red Bull padlólemezén is jókora sérülés volt.

részletek

Marko: Verstappennek ideje sem volt reagálni Bottas balesetére

A Red Bull főtanácsadója kissé furcsa indokkal védte meg vezérpilótáját. Helmut Marko szerint Verstappen nem tudott reagálni a csattanásra, de ennek maga a versenyző mondott ellent.

részletek

Hamilton súlyos büntetést kért Verstappenre

Lewis Hamilton, amint megtudta, hogy a holland tudatosan nem lassított Bottas becsapódásának helyszínén, azonnal szigorú büntetésért kiáltott, mivel a sárga zászló nem játék az autósportban.

részletek

Retro – Amikor el akarták törölni a sárga zászlókat

Igen, ilyen ígéret is elhangzott az F1-ben az előző évtizedben: egy éven belül sebességkorlátozással akarták kiváltani a sárga zászlókat, két éven belül pedig a biztonsági autót. Semmi sem lett belőle.

részletek

Örülnek a pilóták a szigorúbb szabálynak

Ezentúl nem lesz elég épphogy elvenni a gázt dupla sárga zászlók hatálya alatt, a versenyzőknek megtiltották, hogy ilyenkor javítsanak időmérős körökön. Az F1-es pilóták örülnek, hogy tisztáztak egy kétértelmű szabályt.

részletek

Új szabály: Dupla sárgánál nincs gyorskör

Úgy tűnik, az FIA-nak végre sikerült döntésre jutnia abban a Magyar Nagydíj hétvégéjén kirobbant kérdésben, hogy hogyan is ítélkezzen a gyorskörök felett, amikor az időmérőn sárga zászlókat lengetnek.

részletek

Alonso: Sárga zászló? Csak Rosberg miatt érdekes

Az elmúlt napokban nagyon sokat hallhattunk arról, rendben vannak-e a sárga zászlóra vonatkozó szabályok. Alonso szerint senkit sem érdekelnének, ha nem Nico Rosberg miatt beszélnének róluk.

részletek