DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso megúszta büntetés nélkül az „év legjobb szombatját”

Dupla sárga zászlós kihágás miatt vizsgálták, de végül nem szankcionálták az isztambuli időmérő után a spanyolt, aki így az ötödik helyről vághat neki vasárnap az F1-es Török Nagydíjnak az Alpine-nal.

Fernando Alonso a hatodik legjobb idővel zárta a Q3-at Isztambulban, ami Lewis Hamilton motorcserés hátrasorolása révén ötödik rajtpozíciót jelent számára. Az idei legjobb rajthelye ugyanakkor veszélybe került a spanyolnak, amikor kiderült, hogy a felügyelők vizsgálják, mert állítólag nem lassított le eléggé dupla sárga zászló hatálya alatt a Q1-ben.

alonso-isztambul-dppi



Nos, a vizsgálat során arra jutottak a stewardok, hogy valójában az Alpine versenyzője eleget tett az előírásoknak és kellő mértékben visszalassított. A kavart az okozta, hogy Alonsónak az volt az első köre a Q1-ben, így értelemszerűen az addigi legjobb szektoridőt produkálta, ám a felügyelők megállapították, hogy utána a kétszeres F1-es világbajnok rögtön több másodperccel gyorsabb részidőt futott.

Az ötödik rajthely tehát marad Alonsónak, aki éppen a csütörtöki sajtónapon kritizálta az FIA-t a szabályok következetlen betartatásáért, s aki viszont most értelemszerűen örömmel értékelte a törökországi hétvége eddigi részét:

„Az igazság az, hogy nagyon boldog vagyok” – mondta el a DAZN kameráinak. „Talán ez volt a legjobb szombaton ebben az évben. Szocsiban a legjobb futamunkat teljesítettük versenyképesség terén, és most is jól éreztem magam. A teljesen esős körülmények között negyedik-hatodik helyen voltunk, s most már a Q3-ban is, amikor általában hátra szoktunk esni a kilencedik pozíció környékére. Hamilton büntetésével az ötödik helyről, a tiszta oldalról fogunk indulni, ráadásul a Q2-ben használt közepes abronccsal. Szóval jó szombatot zártunk, meglátjuk, hogyan tudjuk holnap befejezni a munkát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: