DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

Felügyelők

Tsunoda: Nem bízom az FIA-ban

Kifakadt a sportfelügyelők következetlenségei miatt az AlphaTauri japán versenyzője: szerinte egyes előírások futamról futamra változnak, s a versenyigazgatóknak is tapasztalatra van még szükségük.

részletek

Rins Nakagamit és a felügyelőket is kiosztotta

A Suzuki spanyolja zsinórban a második futamon keveredett incidensbe a japánnal, a legnagyobb kirohanást mégis inkább a felügyelők ellen intézte, akik szerinte „nincsenek a MotoGP szintjén”.

részletek

Alonso: Inkompetensek voltak a felügyelők

Éles kritikát fogalmazott meg a kétszeres F1-es világbajnok a legutóbbi nagydíjon kapott második büntetése kapcsán. A spanyol szerint Niels Wittichnek sincs meg a tudása a versenyigazgatói poszthoz.

részletek

Verstappen: Nem fair, hogy másként kezelnek

A Red Bull világbajnoki éllovas versenyzője szerint mások büntetlenül megúsztak ugyanolyan manővereket, amiért őt szankcionálták. A holland szerint csak a média beszél állandóan ütközésekről.

részletek

Masi szerint igenis világosak a szabályok

Több versenyző is elégedetlenségét fejezte ki a brazíliai incidens és az annak kapcsán elmaradó büntetés okán, de az FIA versenyigazgatója szerint egyértelművé tették a pilótáknak, mire számíthatnak.

részletek

Döntés: Elutasították a Mercedes kérelmét

Csaknem egynapos gondolkodási idő után, de végre döntöttek a felügyelők: elutasították a címvédő istálló felülvizsgálati kérelmét az interlagosi futam 48. körében Verstappen és Hamilton között történt incidens kapcsán.

részletek

Perez szerint fontos, ki ül az FIA döntéshozói között

Sergio Perez felhívta az FIA figyelmét, hogy a világbajnoki küzdelemre való tekintettel állítsák szolgálatba a legtapasztaltabb felügyelőket a szezon hátralévő részére. A mexikói szerint nehéz döntéseket kell még idén meghozniuk.

részletek

Alonso megúszta büntetés nélkül az „év legjobb szombatját”

Dupla sárga zászlós kihágás miatt vizsgálták, de végül nem szankcionálták az isztambuli időmérő után a spanyolt, aki így az ötödik helyről vághat neki vasárnap az F1-es Török Nagydíjnak az Alpine-nal.

részletek

Verstappen háromhelyes rajtbüntetést kapott Szocsira

Nem maradt szankció nélkül a két vb-rivális monzai ütközése: a felügyelők úgy ítélték meg, „túlnyomórészt” a holland tehet a történtekről, így hátrébb küldik a soron következő Orosz GP rajtrácsán.

részletek

Norris: Át kellene ezt gondolni, ez nem fair

Nem tartja igazságosnak a háromhelyes rajtbüntetését és a három büntetőpontot a McLaren pilótája, akit azért meszeltek el a bakui időmérőn, mert nem hajtott a bokszba az egyik piros zászlónál.

részletek

Vettel: A felügyelők a kávégéppel szöszöltek?

A négyszeres világbajnok nem érti, miért váratott olyan sokáig magára a rajt előtti kihágásért kirótt büntetés – persze azt ő is elismeri, hogy nem (csak) ezen múlott az újabb pocsék futam.

részletek

Hamilton: Nem adunk esélyt a felügyelőknek!

Az oroszországi rajtpróbás büntetése után ígéretet tett a hatszoros F1-es világbajnok, hogy a Mercedesszel együtt át fogják nyálazni a szabálykönyvet, hogy esélyt se adjanak a stewardoknak.

részletek